Oranžové hřiště u tenisových kurtů bude sloužit všem zájemcům o sport

 

Hornické město Orlová má nové víceúčelové sportoviště pro všechny generace. Využívat ho budou malí i velcí tenisté, fotbalisté, hokejisté, ale třeba i šachisté a hráči dalších klubů, kteří mají své stadiony a sportoviště v areálu Slavie Orlová. Na vybudování hřiště za 1,1 milionu korun přispěla 900 tisíc korun Nadace ČEZ v rámci grantového programu Oranžové hřiště, zbytek doplatilo město.

 

„Jsme rádi, že se na vybudování tak krásného hřiště mohla Nadace ČEZ podílet. V Orlové máme své provozy, a proto je přirozené, že chceme být dobrými sousedy a pomáhat na svět dobrým a potřebným věcem,“ řekl při otevření obchodní ředitel společnosti ČEZ Teplárenská Radim Sobotík.

Do areálu Tenisového klubu Slavia od sobotního slavnostního otevření míří za sportem i relaxem nejen nadšenci s tenisovou raketou v ruce, ale i příznivci míčových sportů. Modernizací stávajícího prostoru a barevným odlišením hracích ploch jsme získali prostor pro kombinaci mnoha sportovních aktivit, od tenisu a mini tenisu přes basketbal, malou kopanou a nohejbal až třeba po volejbal,“ vysvětlil člen výboru klubu Jan Hašek. Sportoviště bude přístupné nejen členům klubu, ale také sportující mládeži a veřejnosti ze sousedního sídliště i dalších částí města.

Nové hřiště přivítalo také město. „Každé sportující dítě je pro nás výhrou. Vždy je lepší investovat do hřišť a trenérů než do léčení lidí závislých na návykových látkách,“ řekl starosta Orlové Tomáš Kuča.

TK Slavia Orlová se kromě tenisových kurtů a hráčů všech věkových kategorií stará také o tenisovou školu pro děti od 5 let, kterou vede právě Jan Hašek. „Hrajeme si, soutěžíme, prostě se tenisem bavíme. Tenis se u nás naučí zájemci jakéhokoliv věku, připravujeme pro ně individuální i skupinové tréninky,“ vysvětlil Jan Hašek.

Krátce po otevření byl areál doslova v obležení spokojených dětí. „Předtím tady byl beton, a když jsi spadl, tak tě to bolelo. Teď jsou tady navíc branky a koše, takže je to super,“ smáli se po přestřižení pásky spokojení teenageři. Hřiště bude v provozu každý den od 8 do 20 hodin.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.10.2017

Zpět na výpis