Orlová si v Plavecké soutěži měst vyplavala 2. místo

Ve středu 4. října bylo na krytém bazénu živo. Naše město se totiž i v letošním roce zapojilo do „Plavecké soutěže měst“ a ve své kategorii měst do 50 tisíc obyvatel si „vyplavalo“ krásných 6.561 bodů. Za Orlovou plavalo 667 účastníků, zatímco za první Bohumín to bylo 1.095 plavců, kteří mu zajistili 10.887 bodů. Třetí Vsetín si vybojoval 6.120 bodů a plavalo 344 účastníků.

Letošní výsledek Orlové se jeví jako příslib do budoucna. „Oproti uplynulému roku jsme si polepšili o jedno místo, ale za sousední Bohumín přece jen plavalo více účastníků. Věřím, že v příštím ročníku nás bude daleko více a Orlová ukáže celé republice, že je tady, a že se s ní musí počítat. V každém případě děkuji všem, kteří nás letos v plavecké soutěži podpořili, a věřím, že v příštím roce si všichni opět přijdou zaplavat a město tak vyzvednout na vyšší level,“ uvedl starosta města Ing. Tomáš Kuča.

A nyní trochu statistiky. Nejrychlejším plavcem v Orlové byl Dominik Sedláček (00:59,99) a nejrychlejší plavkyní se stala Simona Ježíšková (01:13,31).  Letos byl nejmladším účastníkem soutěže teprve dvouletý Kryštof Beliančín a z dívek pětiletá Eliška Poledňáková. Těch pětiletých dětí plavalo v orlovském bazénu více, ale Eliška se zařadila do této statistiky především tím, že byla nejrychlejší.

Za Orlovou zdaleka neplavali jen školáci, ale i senioři. Mezi nejstarší plavce patřil čtyřiaosmdesátiletý Libor Žolnerčík a plavkyně sedmasedmdesátiletá Růžena Marklová.



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [744.2KB]
Dokument ke stažení DOCX [312.9KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 9.10.2017

Zpět na výpis