ČEZ Teplárenská už začala lidem v Orlové a Bohumíně dodávat teplo

Společnost ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ zahájila včera dodávky tepla do Orlové a dnes do Bohumína. Firma je na zimu připravena, v letních měsících zajistila pravidelné kontroly i plánovanou údržbu. Letošní novinkou je zajištění dodávek tepla do sedmi bytových domů v bohumínské části Skřečoň, které společnost připojila na horkovod z Elektrárny Dětmarovice v létě.

 

„Teplo jsme začali dodávat poté, kdy průměrná denní teplota ve dvou po sobě jdoucích dnech klesla pod 13 stupňů Celsia,“ vysvětlil legislativní podmínky zahájení topné sezony obchodní ředitel ČEZ Teplárenská Radim Sobotík.

 

Letní požár v dětmarovické elektrárně dodávky tepla nijak neohrozí. „Elektrárna už má v běžném provozu dva bloky. Pokud by nastala situace, že ceny elektřiny klesnou a výroba by byla dočasně přerušena, máme v areálu elektrárny připraveny záložní zdroje. To ale není nová situace, podobně jsme už fungovali i v minulých letech,“ vysvětlil Radim Sobotík.

 

V obou městech je na centrální zásobování teplem od ČEZ Teplárenské napojeno téměř 13 000 domácností, z toho kolem 8 500 v Orlové a další zhruba čtyři tisíce v Bohumíně. Výhodou centrálních dodávek je kromě stabilních cen také minimalizace ekologické zátěže regionu – díky investicím Skupiny ČEZ vypouští Elektrárna Dětmarovice do ovzduší minimum nebezpečných látek a splňuje ty nejpřísnější evropské normy.


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.9.2017

Zpět na výpis