Studenti orlovského gymnázia jsou opět na kulturistickém výsluní

 

Kulturistický oddíl Šembi Orlová má za sebou další z řady úspěšných sezón, a to nejen z hlediska medailového umístění. Každým rokem se oddílu daří vychovávat mladé talenty a připravovat z nich závodníky bojující o nejvyšší umístění na soutěžích typu mistrovství České republiky atd., což je také hlavním cílem – ukazovat mladým lidem tento krásný sport.

Do soutěžní sezóny 2017 zasáhlo celkem 193 řádně registrovaných oddílů v České republice, věnujících se kulturistice či fitness. Oddíl Šembi obsadil v žebříčcích oddílů úžasné 4. místo v kategorii dorostu a 5. místo v kategorii dorost a junioři; výrazně tak předčil ostatní kulturistické oddíly jak z Orlové, tak z okolních měst. Vedoucí oddílu a trenér závodníků Roman Kuča dodává: „Jsme hrdi na to, že v žebříčcích držíme mistrovskou pětku napříč Českou republikou, a to už třetím rokem. Těšíme na následující sezónu a doufáme, že letošní úspěch minimálně zopakujeme. Do našeho oddílu mají samozřejmě otevřené dveře všichni kluci i holky se zájmem o fitness. Stačí se jen ozvat.

 

Aby toho však nebylo málo, dva závodníci oddílu Šembi, studenti našeho gymnázia - Filip Botur (2. místo na mistrovství Moravy a Slezska a také na mistrovství ČR v kategorii kulturistika staršího dorostu do 72 kg) a Ondřej Bajda (2. místo na mistrovství ČR v kategorii mladší dorost do 65 kg) se dostali do úzkého výběru reprezentačního soustředění talentované mládeže Svazu kulturistiky a fitness České republiky (SKFČR), které se konalo první zářijový víkend v Rumburku. Do tohoto výběru se dostane pouze dvacítka nejlepších mládežnických závodníků napříč republikou. Tím, že byli už třetí rok po sobě vybráni právě členové oddílu Šembi, je euforie opravdu veliká.  Oba kluci svorně dodávají: „Celé soustředění bylo skvělé, dozvěděli jsme se spoustu nových informací ohledně stravy, soutěžního pózování i samotného tréninku. Soustředění jsme si opravdu užili a byli bychom vděčni za možnost si tuto událost zopakovat také příští rok.

Nezbývá, než Ondrovi, Filipovi, ale i dalším členům oddílu držet palce v následující soutěžní sezóně. Zároveň jim děkujeme za reprezentaci Kulturistického oddílu Šembi. A všem případným zájemcům o to, patřit do našeho oddílu, vzkazujeme – dejte nám o sobě vědět!

Markéta Kučová

 

Zdroj foto: Ronnie.cz


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.9.2017

Zpět na výpis