JUDOškolky pokračují

 

Začíná září a děti nám opět míří do škol a školek. MSK Orlová se znovu vrací s nabídkou pohybového cvičení pro naše nejmenší školáky. Kurz JUDOškolky měl v minulém pololetí velký úspěch a předčil veškerá naše očekávání. 125 dětí v šesti mateřských školách, to byla bilance první části tohoto projektu. Za pomoci Nadace OKD a vybraného kurzovného jsme byli schopni zajistit pro všechny děti ve školkách kvalitní cvičební pomůcky, z čehož nejnákladnější byl nákup 120 kusů kostek tatami (cca 120.000 Kč). Jako dárek za své pilné cvičení děti dostaly památeční trička.

V letošním školním roce naše nabídka JUDOškolek bude probíhat již na 9 mateřských školách a věříme, že nadšení dětí nepoleví a za svou píli při cvičení budou získávat další dárečky. 
Judo ve školkách není „sportovním judem“, vede děti k pohybovému i mentálnímu rozvoji. Judo podporuje všeobecný rozvoj dětí. Organizací UNESCO bylo vyhlášeno jako nejvhodnější sport pro děti od 4 do 12 let. Učí děti vzájemnému respektu, úctě k soupeři, radosti z vítězství, ohleduplnosti, zdvořilosti a principům fair play, ale zároveň i trpělivosti a vyrovnání se s prohrou.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 8.9.2017

Zpět na výpis