Zlatá svatba manželů Juriašových

Neuvěřitelných padesát let společného života oslavili v půli července manželé Anna a Milan JURIAŠOVI. Zlatou svatbu jim v tichosti zorganizovaly jejich tři děti – syn Jaroslav, dcery Alena a Miroslava s rodinami. Překvapení se jim povedlo a Anna s Milanem si s dojetím zavzpomínali na chvíle, kdy si před půlstoletím řekli na radnici „ano“ a vstoupili do svazku manželského.

Tehdy měli oba devatenáct, byli spolužáky ze základní školy a žili ve Staškově na Slovensku. Narodil se jim syn Jaroslav a po dalších dvou letech i dcera Alena. Do Orlové se přistěhovali před pětačtyřiceti lety za prací a bytem, to byly Jarkovi čtyři a Alence dva roky.  Pan Milan strávil celý život hornickou prací a paní Anna byla účetní v Kavozu. Mezitím přišla na svět ještě jedna dcera – Miroslava. Léta běžela, děti dospěly a rodina se rozrostla i o vnoučata. Dnes dělá radost babičce a dědečkovi Andrea, Michaela, Soňa, Vojtěch, Jiří, Martin, Tomáš a nejmladší, rok a půl starý Viktor.

Půlstoletí společného života je docela slušná dávka tolerance a vzájemného pochopení. „Přesně tak, bez toho to nejde. Nás spojovaly ještě společné koníčky. Jezdíme na chalupu do Klokočova, rádi cestujeme po celé republice, společně si užíváme lázní a pobytů na horách. V září se chystáme do Tater,“ usmívá se dnes již devětašedesátiletá paní Anna, která na svůj věk zdaleka nevypadá. 

„Jsou to skvělí rodiče. Určitě bych jim chtěla popřát hodně zdraví a pořád tolik elánu, jako dosud,“ podotýká dcera Alena Marcinová. Její sestra Miroslava Lukšová dodává: „Chtěli bychom jim poděkovat, že celý život stali při nás, že se na ně můžeme spolehnout a vlastně jsou nám pořád velkým příkladem.“

A co Anně a Milanu Juriašovým vzkazuje celá, dnes již početná rodina? „Děkujeme za hezky prožité dětství, přiměřenou přísnost, spoustu lásky, kterou nám věnovali a do dalších společně prožitých let jim přejeme hodně vzájemného porozumění, pohody a hlavně zdravíčka!“

Ke gratulantům se připojuje i naše redakce.


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.7.2017

Zpět na výpis