Na in-line brusle v lijáku? V Orlové to jde. Na zimním stadionu!

Zatímco ve většině míst ČR vrtochy počasí a silné bouřky znemožňují fanouškům provozovat jeden z nejoblíbenějších venkovních sportů v podobě in-line bruslení, v Orlové to není problém. Až do poloviny července, přesněji do 16. 7. mají lidé k dispozici „krytou dráhu“.

Vznikla proměnou ledové plochy Zimního stadionu v Orlové, o kterou se postarala orlovská městská akciová společnost SMO zajišťující provoz městských sportovišť.

„K dispozici je celá původně ledová plocha stadionu, tedy 60 krát 30 metrů. Na tomto prostoru se dá nejen jezdit na in-line bruslích, ale je tu dost místa i pro další víceméně letní sporty,“ vysvětlil Ryszard Blachowski, vedoucí sportovních areálů ve správě SMO. Po rozpuštění ledové plochy, které trvá zhruba dva týdny, a úklidu betonové plochy zabere přebudování stadionu ze zimního na letní sportoviště obvykle okolo osmi hodin. Betonová plocha je přitom překryta speciálním povrchem stilmat, který tvoří čtvercové dlaždice vylisované ze speciální směsi polypropylenů. Dlaždice jsou opatřeny spojovacími zámky, které zajišťují velmi jednoduchou a rychlou montáž i demontáž.

Plocha nabízí čtyři zakreslené kurty na badminton, hřiště pro in-line hokej, hokejbal a florbal. Aby se všichni zájemci o sport pod střechou vystřídali a užili si právě ten jejich nej způsob aktivity, je k dispozici na webových stránkách SMO rezervační systém. „Pokud vidíte, že počasí v nejbližších dnech vašemu druhu sportu nepřeje, je nejvhodnější rezervovat si místo na Zimním stadionu zhruba jeden den předem,“ upozorňuje R. Blachowski.

Letošní letní provoz Zimního stadionu v Orlové zatím využilo zhruba 160 návštěvníků, kteří tu sportováním strávili v součtu skoro 100 hodin.

Zimní stadion je jinak v jeho běžné podobě s ledovou plochou využíván zejména orlovským hokejovým klubem a v poslední době i velice úspěšným krasobruslařským oddílem. Běžné je využití stadionu pro bruslení veřejnosti a pronájem ledové plochy pro hokejové nadšence – amatéry.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.7.2017

Zpět na výpis