Aktuální prohlášení Elektrárny Dětmarovice

Uzavření Elektrárny Dětmarovice není otázkou nejbližších let. Elektrárna díky ekologickým investicím (např. DENOx za 400 mil. Kč v roce 2015) plní veškeré ekologické limity a bude je splňovat i po jejich zpřísnění (tzv. limity BREF, které budou platit po roce 2021). V příštích letech počítáme s provozem dvou bloků (zejména B3 a B4), kde budeme každoročně vyhodnocovat efektivitu výroby elektrické energie.

 

Lokalitu nehodláme opouštět ani v případě negativního vývoje na energetickém trhu, dodávky tepla do Bohumína a Orlové zajistíme. Zároveň bychom v oblasti dodávek tepla rádi rozšířili naši působnost, a pokud se vyskytne příležitost, budeme se chtít postarat o dodávku tepla i v dalších lokalitách regionu.

 

V současnosti probíhá instalace druhého výtopenského zdroje 25 MW pro kontinuitu dodávek tepla při odstávce bloků. Zároveň posuzujeme varianty jiných teplárenských zdrojů, např. kogeneračních jednotek, které by zabezpečily kvalitní dodávky tepla za konkurenceschopné ceny pro naše odběratele.

 

Vladislav Sobol, mluvčí Skupiny ČEZ

 

3. června 2017

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.6.2017

Zpět na výpis