POPRVÉ V HISTORII KMITU

Taneční Klub Kmit se již několik let účastní postupové taneční soutěže FESTIVAL TANEČNÍHO MLÁDÍ pod organizací SVAZU UČITELŮ TANCE. Letos tomu nebylo jinak.

Dospělá kategorii nad 30 let se 18.3.2017 zúčastnila regionálního kola v Záhřebu na Moravě, kde jim o jednu známku uteklo 1.  místo.

Ostatní věkové kategorie Kmitu si na regionální kolo zajeli až do Brna, kde si kategorii MINI, DĚTI a JUNIOŘI vytančili 1. místo a hlavní věková kategorie krásné 2. místo.

Všechny choreografie Tanečního Klubu Kmit získaly nominaci na Mistrovství ČR.

Na začátku května se hlavní věková kategorie a  kategorie Dospělí nad 30 let zúčastnila Mistrovství ČR v Litoměřicích. V kategorii Dospělí nad 30 let byla opravdu velká konkurence a naše přání bylo dostat se alespoň do finále mezi nejlepších 6 choreografií. Díky úžasnému nasazení a perfektnímu předvedení choreografie BARBINY Z OSTRAVSKA se seniorská kategorie dostala do finále a umístila se na 1. místě.

 

Hlavní věková kategorie si svým skvělým tanečním výkonem s choreografií OPPORTUNITY  odvezla z Mistrovství ČR 1. místo a titul MISTŘI ČR SUT 2017.

V sobotu 13.5.2017 odjeli naši nejmladší členové na Mistrovství ČR do Brna a s choreografií ŽIVOT NA ANTARKTIDĚ si vytančili 1. místo a titul MISTŘI ČR SUT 2017.

Poslední Mistrovství ČR  pod organizací SVAZ UČITELŮ TANCE se konalo v neděli 21.5.2017 v České Lípě, kde náš klub reprezentovala dětská a juniorská kategorie. Obě tyto choreografie byly porotou ohodnoceny jako nejlepší a tak si dětská i juniorská kategorie dovezla domů 1. místo a titul MISTŘI ČR SUT 2017.

Je to poprvé v historií TK KMIT, kdy jsme se na Mistrovství ČR SUT se všemi choreografiemi umístili na 1. místě a získali tak pětkrát titul MISTŘI ČR SUT 2017.

Touto cestou bych chtěla poděkovat především všem členům za perfektní reprezentaci našeho města, rodičům za podporu a hlavně za skvělou atmosféru na soutěžích a také těm nejlepším trenérkám za veškerou přípravu během celého roku a na tanečních soutěžích.

Teď nás ještě čeká Mistrovství ČR pod organizací CZECH DANCE OORGANIZATION a také Mistrovství ČR pod organizací TANEČNÍ SKUPINA ROKU, která se bude konat první víkend v červnu.

Všem členům přeji hlavně úžasné zážitky z Mistrovství, hodně štěstí a skvělé taneční výkony.

 

Gabriela Kristen

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.5.2017

Zpět na výpis