Úřad práce zve návštěvníky na „Burzu práce 2017“

Několik desítek vystavovatelů z řad zaměstnavatelů a široká nabídka volných pracovních míst v jedinečné atmosféře Multifunkční auly Gong v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Akci s názvem „Burza práce 2017“ pořádá Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ostravě, přičemž po devíti letech navazuje na dlouholetou tradici. Krajská prezentace pracovních příležitostí se uskuteční ve středu 26. dubna mezi 9 a 17 hodinou.

Burza práce 2017 se koná v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu, konkrétně z Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

 „V minulosti byl zájem o přehlídky pracovních příležitostí vždy značný.  V duchu tradice nabídneme volná místa v oblasti služeb, výroby, ale i ve specifických oborech, například v bezpečnostních složkách. Na své si přijdou jak ti, kteří práci hledají, tak i ti, kteří zvažují změnu. Prostřednictvím této akce chceme vyjít vstříc všem skupinám, včetně zaměstnavatelů, a umožnit jim osobní setkání,“ vysvětluje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Yvona Jungová.

Novinkou je doprovodný program, který tvoří individuální poradenství ze strany zástupců Úřadu práce ČR a semináře pro různé cílové skupiny. Uchazeči, ale i zájemci o zaměstnání, mohou využít i odborného sociálního poradenství Občanské poradny Slezské Diakonie. Vše samozřejmě bezplatně.

Návštěvníci též získají podrobný přehled o tom, co v dnešní době na trhu práce firmy v tomto regionu samy aktuálně nabízejí a o jaké profese mají především zájem.

Konkrétně se mohou zájemci o akci těšit na pozice v oblasti strojírenské, automobilové
a potravinářské výroby dále na pozice v dopravě a skladování, peněžních službách, prodeji, sociálních službách, stravování, bezpečnostních a úklidových službách a mnoho dalších.

V oblasti poradenství mají možnost využít informace ÚP ČR o příspěvku na dojíždění či přestěhování, o aktuální nabídce rekvalifikací či služeb Informačního a poradenského střediska pro změnu a volbu povolání, ale i EURESu, který poskytuje Evropské služby zaměstnanosti.

Vstup je zdarma.


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.3.2017

Zpět na výpis