Hoří, poplach!

Tato slova zazněla v pondělí 20. března v MŠ Husova v Orlové-Městě. Ale to jen tak cvičně.

Děti navštívili totiž hasiči ze sboru dobrovolných hasičů v Orlové-Porubě, aby jim ukázali, jak probíhá evakuace objektu a záchrana obyvatel. Nejprve předcházela krátká přednáška pana Křižánka, co bude následovat a také dětem přednesl, co dělají hasiči při zásahu, jaké mají tel. číslo, jaké mají oblečení a odpovídal dětem na jejich všetečné otázky. Také strážník z Městské policie se jim přišel ukázat, jakou mají výstroj a výzbroj. Velkou pozornost měli tito pánové samozřejmě od chlapců. Nejvíce se děti těšily na příjezd aut a ostatních hasičů.

Po zaznění zvonku a pokřikem „hoří, poplach“, se děti rychle přemístily do šatny a vyběhly před školku, kde za chvíli přijely 3 vozy hasičského sboru a také vůz MP. Samozřejmě auta blikala a houkala. Po té hasiči vyzbrojeni hasičskými přístroji vběhli do budovy a „zachránili“ 3 schované děti a zatoulanou paní školnici. Děti byly nadšené a na závěr si mohly všechny vozy prohlédnout z blízka.

Děkujeme hasičům ze sboru dobrovolných hasičů z Orlové-Poruby a strážníkům MP Orlová za velmi poučné a vydařené dopoledne, kde se děti formou prožitkového učení dozvěděly blíže o práci hasičů a policistů. Po této akci chtěli být všichni kluci hasiči a policisté.

 

Milada Visorová

MŠ Husova 1211, Orlová-Město


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.3.2017

Zpět na výpis