Ohlédnutí za GPA U17: v Orlové se ze dvou zlatých radovali Nela Němcová a Jan Janoštík

Badmintonová hala gymnázia v Orlové hostila o víkendu 18. a 19. února celostátní turnaj GPA kategorie U17. Pořadatelskému klubu udělala velkou radost dvěma zlatými medailemi Nela Němcová, mezi chlapci ji obdobným ziskem napodobil Jan Janoštík. 

Turnaj v Orlové nebyl 100% obsazen českou špičkou i z důvodu termínové kolize s turnajem circuitu U17 v Polsku. Někteří hráči zvolili domácí scénu, jiní start v Lubinu souběžně s mistrovstvím Evropy družstev a jen pár jednotlivců zkombinovalo oba turnaje. Mezi nimi byl právě i českobudějovický Jan Janoštík, který po přejezdu z úspěšného polského turnaje doplnil svou sbírku o dvě domácí zlaté medaile. V Orlové nastoupil do dvou disciplín - a obě se mu podařilo vyhrát. 

Hodně suverénní vítězství to bylo ve dvouhře, když postupně porazil Michala Grunda, Adama Ehma, Adama Twardzika a ve finále i Václava Palána. V mixu naopak měla soutěž klesající obtížnost. V prvním kole Janoštík spolu s Tallulah Van Coppenolle vydřeli těsnou výhru nad párem Václav Palán - Lucie Krpatová až v koncovce třetí sady 21:19. Adama Twardzika a Zuzanu Morcinkovou už zvládli porazit ve dvou sadách, v semifinále Jan Blažek s Nelou Němcovou po prvním setu zápas vzdali a do finále Janoštík a Coppenolle vůbec nemuseli nastoupit - natažené tříslo totiž neumožnilo hrát Janě Adámkové. 


Nela Němcová z domácího klubu TJ Orlová-Lutyně zvítězila ve dvouhře a čtyřhře dívek. Zejména v singlu to bylo hodně zasloužené zlato - cestou k němu musela přehrát tři velké soupeřky. Ve čtvrtfinále po třech setech zdolala Tallulah Van Coppenolle. V semifinále si poradila s Kateřinou Mikelovou a konečně ve finále porazila i Lucii Krpatovou 21:12 16:21 a 21:10. 

V dívčím deblu bylo jistě "předčasným finále" semifinále mezi páry Nela Němcová - Kateřina Mikelová a Vendula Míčková - Zuzana Morcinková. Výsledek 21:13 20:22 a 21:19 poslal do finále první jmenovanou dvojici, ta si pak poradila i s párem Lucie Krpatová - Lída Kusá 21:16 a 21:15. 

Doplňme ještě vítěze pánské čtyřhry - těmi se stali pardubičtí Adam Ehm a Michal Grund, když ve finále porazili pár Martin Slíva - Adam Twardzik 21:15 a 21:19. 


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.3.2017

Zpět na výpis