Pomoc nejchudším

U nejchudších obyvatel našeho města zaklepali před Vánocemi úředníci z odboru sociálního a zdravotního Městského úřadu Orlová a předali jim balíčky se základními potravinami.

Město dostává díky Slezské diakonii a projektu z Evropské unie potravinovou a materiální pomoc pro nejchudší osoby. „Balíčky obsahovaly trvanlivé potraviny, jako je cukr, těstoviny, rýže, olej, konzervy a podobně. Skvělé je, že můžeme lidem poskytnout i hygienickou pomoc v podobě sprchovacího gelu, zubní pasty či prášku na praní. Za velký plus považuji i pleny, které můžeme rozdat maminkám s malými dětmi,“ popisuje Jiřina Lízalová z odboru sociálního a zdravotního orlovské radnice.

Balíčky potravinové a materiální pomoci dostali nejen lidé bez přístřeší, ale i lidé, kteří třeba čekají na vyřízení sociálních dávek a jsou v tuto chvíli bez jakýchkoli finančních prostředků. „Tyto balíčky rozdáváme nejen před svátky, ale i v průběhu roku a především podle skutečné potřeby. Naši úředníci své klienty dobře znají, vědí, v jaké situaci jsou a jaké mají možnosti. Vnímáme to jako velkou pomoc pro lidi v problémech,“ podotýká Lízalová.

Do nepříjemných problémů se v minulých dnech dostala i sedmatřicetiletá paní Jana. „Nikdy bych si nemyslela, že rozvodem můžu přijít o všechno. Málem jsme s dětmi skončili na ulici. Naštěstí mi úředníci pomohli, dokonce mi přinesli i základní potraviny a hygienické potřeby. Nevím, z čeho bychom to nakoupili. Teď už jsou dávky vyřešené a věřím, že jsme z nejhoršího venku,“ konstatuje matka tří dětí.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.1.2017

Zpět na výpis