Vedení města ocenilo dobrovolné hasiče

Koncem minulého roku se to na Městském úřadě v Orlové hemžilo hasiči, ale nebojte se, nic nehořelo! Vedení města chtělo touto cestou poděkovat desítce členů Sboru dobrovolných hasičů z Orlové-Poruby. Ocenění si samozřejmě zaslouží všichni požárníci, velitel jednotky Michal Beňo byl ovšem pověřen vybrat ty nejpracovitější a tak také učinil.

Ocenit lidi, kteří ve svém volném čase pracují pro druhé a mnohdy přitom riskují svůj vlastní život, výslovně umožňuje zákon a vedení města Orlové tuto možnost mile rádo využívá. „Sbor dobrovolných hasičů z Poruby patří mezi nejlepší jednotky v okolí a všude na něho slyšíme jen samou chválu. Jsme na tuto jednotku velmi pyšní a moc si její práce vážíme,“ prohlásil během setkání starosta Orlové Ing. Tomáš Kuča. Hasiče ocenil nejen za jejich mimořádné nasazení při hašení požárů a likvidaci dalších mimořádných událostí, ale i za jejich aktivní práci s mládeží.

SDH Orlová-Poruba, který už nemá daleko k úrovni profesionálních hasičů, v současné době disponuje nejen letitými zkušenostmi, ale i moderním vybavením, které hraje v činnosti sboru velmi podstatnou roli. „Za to vděčíme také městu a tímto mu děkujeme. Spolupráce s městem je velice dobrá a doufáme, že to tak bude i do budoucna,“ nechal se slyšet velitel sboru Michal Beňo.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.1.2017

Zpět na výpis