Orlovští policisté převzali ocenění

 

Policie České republiky v minulých dnech ocenila v Kulturním domě v Těrlicku nejlepší policisty Karvinska a poděkovala jim za jejich příkladnou práci. Mezi oceněnými nechyběli ani policisté z Orlové.

 

Prvním oceněným policistou za pořádkovou službu v Orlové byl prap. Bc. ROMAN MAREČEK. březnu 1988 nastoupil do Prahy, o dva roky později se vrátil zpět na oddělení do Orlové, kde dnes zpracovává spisy. Roman o sobě prozradil, že energii si rád dobíjí na horách. Vzduch, klid, horské chodníky - a především skály. „Letos jsem čas trávil v severovýchodních Čechách, v turistickém regionu Adršpachu. Turistika i aktivní odpočinek je spojen s cestováním, a to miluju,“ prozradil sympaťák. Mezi oblíbená města řadí Brno. Tam vyráží při každé vhodné příležitosti.

Druhým oceněným policistou byl por. Mgr. Bc. STANISLAV PROS, působící právě na tomto úseku. Stanislav nastoupil k policejnímu sboru v prosinci 2001 a byl zařazen na OOP Karviná 7. V červnu roku 2007 oblékl bílou košili a začal šetřit dopravní nehody. První únorový den roku 2015 byl pro něj začátkem na 2. oddělení  Služby kriminální policie a vyšetřování Orlová.

Jeho největší životní prioritou je rodina. Se svou manželkou se starají o dvě malé dcerky Elišku a Aničku. Zbývající čas věnuje práci na rodinném domku. Cizí mu není ani sport a turistika. Dříve měla v životě Stanislava Prose své významné místo i kynologie. Věnoval se jí profesionálně u vězeňské služby. V současnosti již pouze rekreačně, jako předseda Základní kynologické organizace v Karviné.

 Oběma policistům přišel poděkovat a pogratulovat i starosta města Ing. Tomáš Kuča.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.12.2016

Zpět na výpis