Představujeme tváře 9. ročníku Rocktherapy

Jakkoliv neuvěřitelné se to teď může zdát, přípravy 9. ročníku charitativního festivalu Rocktherapy, který se uskuteční 26. srpna 2017 v areálu orlovského letního kina, jsou už v plném proudu. V prosinci se vedení města a zástupci médií mohli v kulturním domě seznámit s tvářemi nadcházejícího ročníku. Tentokrát rockeři pomůžou zkvalitnit život lidem, kteří prodělali mozkovou mrtvičku.

„S přípravou dalšího ročníku Rocktherapy jsme začali už v září, kdy jsme posoudili uplynulý festival a přemýšleli o tom, co by se ještě dalo vylepšit. Co se týče programové skladby, tak tu máme tak z 60 až 70 procent hotovou, ale zatím ještě nechceme nic prozrazovat. Máme dražší a levnější variantu a samozřejmě záleží na tom, jak se k tomu postaví naši stálí partneři a kolik sponzorů se nám podaří sehnat. Důležité je, aby přišlo co nejvíce lidí a abychom dokázali tvářím 9. ročníku pomoci, jak jen to půjde, protože o to jde především,“ řekl na setkání hlavní pořadatel Rocktherapy a frontman kapely Ahard Ivan JEKI Jekielek.

Tváře Rocktherapy budou opět tři a tentokrát se mezi nimi objeví také dva muži. Jedním z nich je Anton Galgaňák, který zatím vůbec neví, co má od projektu očekávat. „Když se podaří vybrat nějaké ty korunky, tak bychom rádi zrenovovali koupelnu,“ říká muž, který nejraději poslouchá cimbál a dechovku. Další tvář festivalu Zdeňka Schmidtová také vůbec neví, do čeho jde, neboť o Rocktherapy nikdy předtím neslyšela. „Ale je to pěkný, že tohle dělají pro lidi. Vážím si toho a moc bych chtěla jet do lázní. Jezdím skoro každý rok, protože mi to dělá dobře, ale někdy si to musím zaplatit sama,“ svěřila se žena, jejíž nejoblíbenějším zpěvákem je Karel Gott a která si ráda poslechne i Kabáty. Ladislav Molnár coby třetí tvář 9. ročníku Rocktherapy se bohužel ze zdravotních důvodů nemohl dostavit.

Radost ze společné aktivity Ivana JEKIHO Jekielka a Domu kultury města Orlové má i starosta Ing. Tomáš Kuča, přestože byl zpočátku z programové skladby festivalu trošku na rozpacích. „Musím říct, že dříve jsem byl k hudbě, kterou zastupuje pan Jekielek, trochu skeptický, ale on mi otevřel oči a naučil mě poslouchat. Ukázal mi, že uzdravovat nebo minimálně pomáhat může jakákoliv muzika, takže mu a všem, kteří se na organizaci festivalu podílejí, za tuto aktivitu velmi děkuji.“

Jména účinkujících kapel budou postupně odhalovány na webových stránkách a facebookovém profilu Rocktherapy od ledna příštího roku. Dnes už prozradíme jen to, že by organizátoři chtěli opět pozvat Klauny z Balónkova a využít aplikaci Pomáhej pohybem. Během přestávek mezi jednotlivými vystoupeními budou připraveny ukázky bojových sportů.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.12.2016

Zpět na výpis