Klienti domovinky objevují kouzlo keramické hlíny

Do širokého repertoáru aktivizačních činností, kterým se v chráněném bydlení a denním stacionáři Sociálních služeb města Orlové mohou klienti věnovat, přibylo v prosinci také tvoření z keramické hlíny. A protože v zázemí domovinky není k dispozici keramická pec, dochází klienti do dílny v prostorách klubu Spirála, kde tvoří pod vedením výtvarnice Marie Prášilové.

Děje se tak každý pátek v dopoledních hodinách. Tématem první lekce byly vánoční ozdoby na stromeček, do pece tak zamíří zdařilí andílci, kapříci a hvězdičky. Na druhém setkání vytvářeli klienti krásné květináče a sluníčka pro radost. „Tvoření z hlíny naše klienty baví a je to pro ně zase něco nového. Kromě toho, že si procvičí svou zručnost, si také udělají hezkou procházku a ta jim vždycky prospěje. V naší společenské místnosti se pak věnujeme také zpívání, stolním hrám, cvičení a různým ručním pracím, tedy kromě té keramiky,“ přibližuje denní náplň klientů sociální pracovnice SSMO Alena Krainová.

Tvoření z keramiky klienty domovinky baví, a když někomu něco najde, mile rádi si vzájemně vypomůžou, nebo nastoupí paní Prášilová, která s keramikou dokáže divy. „Mě to hrozně baví, ale mě vlastně baví všechno, co děláme. A těším se na Vánoce, protože budeme mít večírek, včera nám donesli cukroví a ještě nám přijdou zazpívat dětičky ze školky,“ sdělila s nadšením paní Zdenička, která nevynechá žádnou společnou aktivitu.


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.12.2016

Zpět na výpis