ZÁKAZ ODKLÁDÁNÍ OBJEMNÉHO ODPADU K NÁDOBÁM NA KOMUNÁLNÍ ODPAD

Vzhledem k množícím se případům odkládání objemného odpadu k nádobám na komunální odpad, neustálému hyzdění vzhledu města a nárůstu nákladů na úklid a odvoz, se město Orlová ve spolupráci se Službami města Orlová a Městskou policií, rozhodlo zakročit.

Odkládání odpadu mimo místa k tomu určená, také vedle nádob, je považováno za přestupek, za který je možno uložit pokutu až 50 000 Kč.

Pokud uvidíte někoho objemný odpad odkládat k nádobám, volejte prosím Městskou policii na tel. čísle 596 511 112 nebo 156.

K odkládání nejen objemného odpadu slouží ve městě Orlová dva sběrné dvory, jeden v areálu SMO m.a.s. na ulici Okružní a druhý na ulici Nádražní. Zde mohou občané odpad odevzdat zcela ZDARMA.

Pro občany, kteří nemají možnost objemný odpad do sběrného dvora odvézt, zřídilo SMO m.a.s. službu odvozu odpadu z domácností. Pro objednání této služby je nutné se osobně dostavit na adresu společnosti (Okružní 988, Orlová – Lutyně). Na místě je sepsána objednávka a uhrazen paušální poplatek, který zahrnuje komplexní službu (naložení objemného odpadu, jeho odvoz a následnou likvidaci). Cena služby je 625,- Kč vč. DPH. V případě bližších informací volejte naše pracovníky na tel. číslech 596 585 542/543.

Pokud ovšem máte starý nábytek, stoly, sedačky, apod., který je zachovalý a rádi byste jím ještě pomohli dalším lidem, je možnost se obrátit na dobrovolnické centrum ADRA Havířov, kdy Vám pracovníci ADRA bezplatně nábytek odvezou a poté nabídnou lidem k dalšímu užívání. V tomto případě můžete poslat fotografie nábytku, svou adresu a telefonní kontakt na e-mailovou adresu adranabytek@seznam.cz.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.12.2016

Zpět na výpis