REVOLUTION TRAIN se blíží

Protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN vyjíždí na turné do Moravskoslezského kraje. Unikátní vzdělávací nástroj, který varuje před riziky legálních i nelegálních drog má skvělé hodnocení od dětí, pedagogů a expertů z ČR i z Německa. Jak se osvědčí v Orlové?

Speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, interaktivní projekt zacílený na lidské smysly, a především funkční protidrogová prevence. To vše je REVOLUTION TRAIN, který teď míří do moravskoslezského regionu. Unikátní projekt vidělo už přes 15 tisíc návštěvníků. V posledních týdnech jej zaštítili vicepremiér Andrej Babiš i ministr vnitra Milan Chovanec, dlouhodobou podporu má od Národní protidrogové centrály.

Poté, co se mobilní vlaková souprava osvědčila jako vzdělávací nástroj také u škol z Německa, vyhlásila jej jako vůbec první zahraniční počin v historii projektem měsíce protidrogová pověřenkyně vlády SRN. Již v listopadu se tedy protidrogový vlak vypraví přes hranice. Ještě předtím však zamíří do moravskoslezských měst, která si jej objednala.

Na nádraží v Dětmarovicích bude REVOLUTION TRAIN stát od 7. do 12. října. Příjezd vlaku na tento termín zajistili zástupci města Orlová. Díky nim bude ve všední dny od 8 do 15:50 hodin navštěvovat protidrogový vlak mládež ze škol z Orlové zdarma.

Pro zájemce o prohlídku z řad rodin a veřejnosti následují prohlídky po čtvrté hodině. Vstupné budou mít díky městu o padesátikorunu levnější, než je běžné, a zaplatí pouze 100 Kč.

V interiéru protidrogového vlaku návštěvníci prochází 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí a vede návštěvníky k přemýšlení o hodnotě lidského zdraví. Vlak skvěle hodnotí nejen mládež. Že jde o jedinečný zážitek potvrdilo i několik stovek expertů a pedagogů. Oceňují především, že program mládež opravdu silně zaujme.


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.10.2016

Zpět na výpis