Z policejních svodek

Chlapce pokousal pes

Osmiletý chlapec se minulý týden na vlastní kůži přesvědčil o tom, že není radno hladit cizí psy, i když k tomu vyzývají rozmilým štěněčím pohledem. Jeden takový psík přiběhl k dětem na ulici Lipová v Orlové-Porubě, a když se k němu zmíněný chlapec přiblížil, pes po něm skočil a kousl ho v oblasti bříška a na spodní straně stehna. Matka nechala svého syna okamžitě ošetřit u lékaře a přivolala hlídku strážníků. Pes byl odchycen odchytovou službou.

 

Bouřlivá oslava dopadla špatně

Obyvatelé ulice M. Ryšky zažili začátkem posledního červencového víkendu bouřlivou noc. Už v pátek večer před 23. hodinou byla na místo přivolána hlídka městské policie, protože z jednoho z přízemních bytů se ozývala hlasitá hudba, řev a hluk. Strážníci se proto obrátili na nájemnici bytu, která jim sdělila, že její syn slaví narozeniny, přičemž slíbila, že zavřou okna a utiší se. To se ovšem nestalo a po opětovných stížnostech občanů se strážníci vrátili na místo v sobotu po 6. hodině ranní. Nájemnice bytu už ale tolik vstřícná nebyla, strážníkům vzkázala, že je sobota a že se dále hodlají bavit. Do třetice tam hlídka vyrazila ještě před polednem a už se nenechala tak snadno uchlácholit. Dveře jí otevřeli dva opilí muži, kteří odmítli prokázat svou totožnost, byli agresivní a nakonec skončili na záchytce. Během zákroku začali i další oslavující ohrožovat strážníky, ti proto na svou obranu použili slzný plyn. Tím se vše uklidnilo. Případ projedná příslušný správní orgán.

 

Dostal facku a víc „nic“

Poněkud zmatený případ řešili strážníci v sobotu v noci na ulici Ke Studánce v Orlové-Lutyni. Volající muž městské policii oznámil, že v jeho blízkosti se nacházejí čtyři osoby, které na něho měly nějakým způsobem útočit. Na místě vyšlo najevo, že poškozený seděl se svým bratrem před domem a povídali si, když kolem proběhla dívka, která zamířila ke skupince čtyř chlapců a tří dívek. Pak chlapci přišli k nim, jeden z nich shodil poškozeného na zem a druhý mu dal na zemi facku. Pak všichni utekli směrem k věžákům. Strážníci prohledali okolí, mladé agresory ovšem nenašli. Hrubým chováním, což je přestupek proti občanskému soužití, se bude zabývat příslušný správní orgán.

 

Manželská hádka měla krutou dohru

Velké nepříjemnosti musela řešit žena, která se se svými dětmi nemohla dostat do bytu na ulici Mládí v Orlové-Lutyni, ve kterém bydlí s manželem. Přivolaným strážníkům žena sdělila, že se včera při návratu z párty kolem 4. hodiny ranní s manželem pohádali, on jí vytrhl kabelku se všemi věcmi a odešel pryč. Žena přespala u své matky, která hlídala jejich děti. Ráno se domů vrátila, ale manžel neotvíral, přestože žena byla přesvědčena, že je zavřený doma. Bouchání a zvonění nebylo nic platné ani ženě, ani strážníkům, kteří věc předali PČR.

 

Mladík skončil s rozbitou hlavou

Poslední červencovou noc si bude ještě dlouho pamatovat mladík, který se ten den opil a skončil na Náměstí 28. října s rozbitou hlavou a zakrváceným obličejem. Osoby, které s ním byly v tu chvíli na místě uvedly, že si šli společně vybrat peníze do bankomatu, když k nim přišla skupina čtyř mladíků a jeden z nich udeřil poškozeného pěstí do obličeje. Ten se poté udeřil hlavou o lešení a zůstal ležet na zemi. Svědci zavolali sanitku, přivolaným strážníkům sdělili jména útočníků a celá věc byla pro podezření ze spáchání trestného činu předána PČR k dalšímu šetření.

 

Vandalismus odnesly květiny

Květiny v betonovém truhlíku na ulici Osvobození v Orlové-Lutyni zjevně někomu vadily natolik, že je musel vykopat i s hlínou a vzniklou spoušť nechat na zemi. V okolí nikdo nebyl, proto na místě vzniklo podezření ze spáchání přestupku proti majetku neznámým pachatelem a věc byla předána PČR.

 

Kradené věci vláčel v kufru

Podezření strážníků vzbudil dnes ráno muž na ulici Kpt. Nálepky v Orlové-Porubě, který táhl tmavý kufr, a když spatřil služební vozidlo městské policie, urychleně změnil směr a snažil se zmizet. Strážníci tedy muže zastavili a zajímali se o obsah jeho kufru. Podezřelý tvrdil, že tam má nářadí ze své garáže a vytáhl přímočarou pilu, kotoučovou brusku a kompresor. Protože muž je strážníkům známý tím, že obchází zahrady a krade na nich kde co, byli na místo zavoláni státní policisté, kteří si případ převzali.

 

Hulvát si prostě nedal říct

Krušné chvíle s agresivním hostem zažila v sobotu v noci servírka z restaurace na Masarykově třídě. Slovně a zřejmě i fyzicky ji totiž napadal opilý 32letý muž, na kterého zavolal další host městskou policii. Servírka sdělila strážníkům, že agresora už neobslouží a žádala, aby opustil restauraci. Strážníci muže vyzvali, aby tak učinil, ale on si nedal říct, mával rukama, naznačoval výpady proti zakročující hlídce a nakonec skončil v poutech. Při orientační zkoušce nadýchal muž téměř 0,8 promile a putoval na vyšetření do orlovské nemocnice. Z narušování veřejného pořádku se bude zodpovídat u příslušného správního orgánu.

 

Zloději zdrhli, ale bez lupu

V sobotu večer nahlásila ostraha Dolu Lazy na dispečink městské policie hlášení krádež uhlí v areálu dolu. Vyslané hlídky prověřily okolí a zjistily, že zloději se dali na ústup. Zůstali však po nich dva dvoukolové vozíky naložené osmi pytli s uhlím. Případ si k řešení převzala státní policie.

 

Ukradenou baterku prodal za dvacku

V neděli ráno obdrželi strážníci hlášení, že na ulici Luční v Orlové-Lutyni došlo k vloupání do rodinného domku, kdy pachatel vnikl na pozemek, pak do garáže a nakonec do zaparkovaného auta, z kterého ukradl baterii na dynamo. Majitelé domu 27letého zloděje velmi přesně popsali a strážníkům se ho zanedlouho podařilo zadržet u městského úřadu. Muž přiznal, že baterku, kterou ukradl, prodal za 20 korun. Strážníci dále zjistili od personálu různých restaurací, že muž hostům nabízel k prodeji i šroubováky, křovinořez a jiný drobný materiál. Případ si převzala Policie ČR.

 

-AV-


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.8.2016

Zpět na výpis