Vše je v rukou ministerstva financí

Ano, je to tak. Se stavbou náměstí by se mělo začít na podzim letošního roku. Potvrdil to i starosta města Ing. Tomáš Kuča. V minulých týdnech přicházely na ministerstvo financí nabídky zájemců, které výběrová komise posuzovala a teď už bude ministerstvo rozhodovat.

"V současné době bude několikakolové rozhodování na ministerstvu financí, to znamená, že kdo bude naše náměstí stavět, to je pouze v gesci ministerstva financí. Můžeme předpokládat, že tato operativa už půjde celkem rychle," podotýká orlovský starosta Ing. Tomáš Kuča.

Jméno zhotovitele stavby bude známo až po finálním podpisu ministra financí Andreje Babiše. Původně se předpokládalo, že se začne stavět už v červnu. Ustanovení výběrové komise ale nebylo jednoduché. "Byla složena z několika členů různých ministerstev, státu, municipalit, takže bylo složité ty lidi vůbec dát dohromady. Samozřejmě každý z nich má nějaké své povinnosti, takže tady to trochu vázlo, " říká starosta Orlové.

Projekt výstavby zahrnuje kompletní revitalizaci centra města. Opraví se prostor před městským úřadem, před i za kulturním domem, vzniknou nová podzemní parkoviště a vybuduje se nový polyfunkční dům.

"Mělo by se začít úpravou parkovišť v prostoru mezi městským úřadem a kulturním domem. Práce by odstartovaly realizací přeložek a následně by se pokračovalo na náměstí. To byly ale plány. Finální podobu etapizace a harmonogramu si dohodneme až se zhotovitelem dle potřeby, říká vedoucí odboru rozvoje a investic Městského úřadu v Orlové Martina Szotkowská.


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.7.2016

Zpět na výpis