V Orlové a Bohumíně budou bez teplé vody jen tři dny

Odstávka horkovodů, které zásobují teplou vodou Orlovou a Bohumín, bude letos trvat pouhé tři dny, od středy 3. do pátku 5. srpna.

Společnost ČEZ Teplárenská, která teplo do obou měst dodává z Elektrárny Dětmarovice, chystá v době odstávky kontrolu a opravu zjištěných drobných netěsností na horkovodech do Orlové i Bohumína. V plánu je také čištění takzvaných doplňovacích nádrží nebo kalníků, které slouží k zachytávání větších tuhých nečistot.

 

Energetici se snaží o maximální zkrácení odstávek, aby odběratele ušetřili nepříjemností spojených s přerušením dodávek tepla. ČEZ Teplárenské se to daří. „Například vloni jsme horkovody do Orlové a Bohumína neodstavovali vůbec. Pravidelná kontrola je ale důležitá, opravy v době letních odstávek zvyšují spolehlivost dodávek během zimních měsíců,“ vysvětlil Martin Šangala, vedoucí oddělení Dětmarovice.

 

V Bohumíně a Orlové zásobuje společnost ČEZ Teplárenská teplem a teplou vodou přes 14 000 bytů, další stovky městských i družstevních bytů jsou připraveny k napojení na centralizované zásobování teplem v příštích letech.

 

Centrální dodávka tepla je výhodná nejen pro samotné odběratele, ale pro celý region často postihovaný inverzemi. Výroba tepla probíhá v Elektrárně Dětmarovice, která splňuje ty nejpřísnější ekologické normy. Jen v loňském roce investovala přes 400 milionů korun do snížení exhalací oxidů dusíku o dalších 50 procent,“ uvedl Vladislav Sobol, mluvčí Skupiny ČEZ.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.7.2016

Zpět na výpis