Návštěvníci Dne otevřených dveří v Elektrárně Dětmarovice pomáhali pohybem

Tradiční květnový Den otevřených dveří v Elektrárně Dětmarovice spojený s oslavami Dne dětí se nesly i v dobročinném duchu. Na speciálně upravených rotopedech šlapali návštěvníci charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem live pro Judo Club Orlová a Centrum sociálních služeb v Bohumíně. Společnými silami vysportovali více než 100 tisíc korun.

 

Největší černouhelná elektrárna v Česku připravila pestrý zábavný program pro děti i dospělé. Díky kejklířům z Cirkusu trochu jinak i soutěži o nejlepší cirkusový kostým ožila smíchem dětí, které si před branami elektrárny mohly vyzkoušet třeba žonglování, chůzi po laně, točení kruhem neboli hula hoop a další artistické disciplíny. Na odvážlivce čekali vodáci z klubu Posejdon s projížďkou na pramičkách po elektrárenské vodní nádrži, připraveni byli například i místní hasiči s prezentací techniky a samozřejmě také samotná budova Elektrárny Dětmarovice, která své dveře zájemcům o prohlídku provozů otevřela dokořán.

 

Stejně jako v minulých letech se ani letos v Dětmarovicích nezapomnělo na pomoc dobré věci. Přítomná Charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem live přinesla finanční příspěvek dvěma místním neziskovým organizacím. „Letos jsme vybrali Judo Club Orlová a Centrum sociálních služeb Bohumín. Mile nás překvapil obrovský zájem návštěvníků, kteří vždy na minutu usedali na naše dobročinná kola, aby vlastním pohybem co nejvíce pomohli dobré věci,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

 

Judo Club Orlová z.s. se od roku 2006 věnuje mládežnickému, vrcholovému i rekreačnímu judu a sebeobraně. V posledních letech vzrůstá počet jeho členů, tréninkových hodin i akcí pořádaných vedením a kvalifikovanými trenéry klubu. „V našem klubu trénuje mnoho šikovných a zapálených dětí, které se úspěšně účastní oblastních i celorepublikových turnajů. Rádi bychom všem našim svěřencům pomohli k dalšímu rozvíjení jejich schopností a sportovních dovedností. Výtěžek v hodnotě 50 891 Kč využijeme na rozšíření tréninkového zázemí v podobě nových Tatami žíněnek, sportovních pomůcek a kimon i jako příspěvek na judo-víkendy a soustředění, které pravidelně pořádáme,“ řekl předseda Judo Clubu Orlová Tomáš Heczko.

 

Centrum sociálních služeb Bohumín, p. o. provozuje pět sociálních služeb, jejichž prostřednictvím podporuje zhruba tři sta lidí v nepříznivé životní situaci. Jednou z nich je provoz Domova pro seniory, který pomáhá lidem v pokročilém věku se sníženou soběstačností ve všech složkách běžného života. Svým klientům napomáhá i v aktivním způsobu trávení volného času, interakci s vlastní rodinou a dalších činnostech vedoucích k udržování jejich fyzické i psychické pohody. „Výtěžek z akce Pomáhej pohybem v hodnotě 50 375 Kč využijeme právě pro náš Domov pro seniory. Klientům s omezenou schopností pohybu v prostoru z něj budeme moci pořídit čtyřkolové vysoké chodítko, ze zbytku plánujeme uhradit nákup aktivních antidekubitních matrací,“ uvedla vedoucí Domova pro seniory CSSB Katrin Mitopulu.

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.5.2016

Zpět na výpis