Kraj věnoval techniku i orlovským hasičům

 

Detekční přístroje, radiostanice, hydraulická vyprošťovací zařízení, tlakové lahve, kanalizační rychloucpávky, zástěny k dopravním nehodám, spektrometry, dýchací přístroje i širokospektrální filtry darovali 8. října zástupci Moravskoslezského kraje jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí a Hasičskému záchrannému sboru MSK. Na nákup tohoto vybavení vyčlenil kraj ze svého rozpočtu přes 15 milionů korun.

HZS MSK obdržel od Moravskoslezského kraje vybavení v hodnotě 7,6 mil. korun, JSDH vybavení za 7,6 korun. Obdarováno bylo přes 60 obcí a mezi nimi i Orlová.

„Moderní vybavenost je důležitým faktorem při zásazích profesionálních i dobrovolných hasičů.  Naši hasiči patří k nejlépe vybaveným jednotkám v republice a kraj dělá vše pro to, aby tomu tak bylo i nadále,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

 „Technika, kterou mají hasiči k dispozici, zastarává a je nutné ji obměňovat. Vytipované potřebné vybavení proto každoročně věnujeme profesionálním i dobrovolným hasičům a také Policii ČR. Moderní vybavení speciální technikou přispívá ke zvýšení provozuschopnosti složek integrovaného záchranného systému a ke zkvalitnění veřejné služby pro občany, dodal 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Josef Babka.

Slavnostního předání se společně s orlovskými hasiči zúčastnil i starosta města Ing. Tomáš Kuča. „Nedokážu si představit město bez dobrovolných hasičů a jsem přesvědčen o tom, že se jim i toto vybavení bude hodit,“ podotkl starosta Orlové.


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.11.2015

Zpět na výpis