Sociální služby města Orlová otevřely své dveře veřejnosti

Podáme vám pomocnou ruku. Tak zní motto příspěvkové organizace Sociální služby města Orlová, která v úterý 6. října otevřela své dveře všem občanům našeho města i okolních obcí. Návštěvníci si mohli prohlédnout jak prostory budovy na Adamusově ulici, tak zázemí Kontaktního centra na ulici Energetiků.

„Den otevřených dveří pořádáme proto, abychom občanům představili všechny sociální služby, které poskytujeme. Naším přáním je, aby se lidé neostýchali a přišli se k nám podívat. Budova na Adamusově ulici prošla výraznou proměnou a my bychom chtěli, aby lidé viděli, že tady máme krásné prostředí a dobré podmínky pro všechny služby, které můžeme nabídnout,“ přibližuje smysl Dne otevřených dveří ředitelka SSMO Bc. Jitka Kociánová.

V budově na V. etapě jsou potřebným poskytovány čtyři sociální služby. V denním stacionáři mohou trávit čas lidé s postižením a senioři. Posláním této služby je podpora při vedení k samostatnosti, smysluplné trávení volného času a rozvíjení zájmů a dovedností uživatelů. Chráněné bydlení je pobytovou sociální službou, kterou mohou využívat lidé s částečně sníženou soběstačností. Posláním této služby je umožnit klientům běžný způsob života, podpořit jejich aktivitu a umožnit jim důstojné a bezpečné bydlení v příjemném prostředí. Odlehčovací služba poskytuje čas na nezbytný odpočinek a regeneraci sil pečující osobě a současně zajišťuje kvalitní a bezpečnou péči osobě, o kterou je pečováno. Pečovatelská služba nabízí výpomoc v domácnostech všem lidem, kteří vzhledem ke svému věku, zdravotnímu hendikepu nebo sociální situaci potřebují pomoc druhé osoby.

Kontaktní centrum najdou lidé téměř v centru města, a to na ulici Energetiků. K-centrum je nízkoprahové zařízení poskytující ambulantní, popřípadě terénní služby osobám ohroženým závislostí na návykových látkách. Cílem služby je snižování sociálních a zdravotních rizik spojených se zneužíváním návykových látek.

„Volné kapacity máme jak v denním stacionáři, tak v K-centru i v pečovatelské službě. Odlehčovací služba také ještě není plně využitá a v chráněném bydlení máme aktuálně jedno volné místo. Vyzýváme proto všechny zájemce o naše služby, aby se nebáli a obrátili se na nás. Pomocnou ruku podáme všem, kteří to potřebují,“ říká závěrem ředitelka SSMO.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2015

Zpět na výpis