RECYKLIÁDA má za sebou druhý soutěžní den

Již druhý den probíhá na Náměstí 28. října ekologická soutěž mezi základními školami, která je zacílená na podporu třídění odpadů. Dnes jsme na RECYKLIÁDĚ přivítali čtvrtý soutěžní tým, a to dvacetičlenné družstvo ze Základní školy K. Dvořáčka. Soutěžní program se od předchozího dne nijak nelišil a v 8:15 hodin byl zahájen úvodní přednáškou s praktickými ukázkami.

Žáci ze školy K. Dvořáčka pozorně poslouchali a stejně jako jejich protihráči ze škol, které soutěžily první den, bystře reagovali. Obecně lze říci, že povědomí orlovských školáků na poli třídění odpadů je na velmi slušné úrovni. Pochvalu si zaslouží zejména mladší děti, které se do soutěže zapojují s velkým zaujetím.

V pátek 2. října očekáváme na náměstí před lutyňskou radnicí poslední tři soutěžící, a to tým složený z žáků polské školy a víceletého gymnázia, dále družstvo ze Základní školy U Kapličky a nakonec děti ze Základní školy Mládí.

RECYKLIÁDU pořádá město Orlová ve spolupráci se společnostmi Služby města Orlové a EKO-KOM. Cílem soutěže je především osvěžení a prohloubení znalostí. Přestože se Orlovští v oblasti třídění odpadů v posledních letech hodně zlepšili, osvěty na toto téma není nikdy dost.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.10.2015

Zpět na výpis