Orlová se dočká svého náměstí!

„V tuto chvíli je už naprosto zřejmé, že se nového náměstí dočkáme,“ komentuje výsledek jednání vlády z minulého týdne starosta města Ing. Tomáš Kuča.

Ministerstvo financí, které je zodpovědné za řešení ekologických škod vzniklých před privatizací, zadá v letošním roce celkem dvacet revitalizačních a ekologických projektů. Jedním z nich je i projekt „Humanizace centra Orlové-Lutyně“.  

„Všechny akce budou respektovat nová transparentní pravidla zadávání a jejich dodavatelé budou, na rozdíl od minulosti, vybíráni výhradně v otevřených řízeních. Díky této strategii se již v roce 2014 podařilo Ministerstvu financí snížit ceny těchto zakázek v průměru na polovinu, v některých případech až na čtvrtinu,“ vysvětluje Ing. Michal Žurovec, vedoucí oddělení Vnějších vztahů a komunikace.

Podle starosty města Ing. Tomáše Kuči byly ministerstvu ze strany města předány všechny podklady a dokumenty a v tuto chvíli jsou smlouvy finalizovány tak, aby mohlo dojít v průběhu prázdnin k jejich podpisu. „Ministerstvo financí přislíbilo vyhlášení výběrového řízení ve třetím čtvrtletí letošního roku, takže předpokládám, že by se už mohlo začít stavět na jaře příštího roku,“ argumentuje orlovský starosta a dodává: „Konečně se ledy pohnuly a je tady reálná šance, že se Orlované skutečně náměstí dočkají. Mám z toho radost, ale ještě větší radost budu mít, až to náměstí bude hotové.“


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.8.2015

Zpět na výpis