Dvě nové učebny budou čekat žáky po prázdninách

Základní škola Ke Studánce, která od minulého školního roku rozšířila nabídku povinně volitelných předmětů z oblasti přírodních věd, disponovala zcela nevyhovujícími učebnami z dob založení školy.  Město Orlová ve spolupráci s vedením školy se rozhodlo tuto situaci změnit a připravilo projekt „Modernizace výuky ZŠ Ke Studánce“, jehož cílem bylo zřízení nových odborných učeben chemie a biologie. Díky získané dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013  se tak žáci mohou v příštím školním roce učit v nových moderních učebnách.

 

V rámci projektu musely být provedeny nezbytné stavební práce včetně nových rozvodů, rekonstrukce podlah nebo instalace zatemnění. Učebny jsou vybaveny moderním barevným nábytkem a zařízením včetně digestoře a myčky. Co žáky nejvíce potěší, je vybavení nejmodernější multimediální technikou včetně interaktivní tabule, notebooku, vizualizéru, tabletů apod. Neméně zajímavé však jsou také nově pořízené učební pomůcky sloužící k rozvoji přírodovědné gramotnosti.

 

Celkové náklady projektu jsou stanoveny maximálně na 3 090 tis. Kč a dotace může být čerpána do výše 85% způsobilých nákladů.

Více informací o Regionálním operačním programu lze najít na www.rr-moravskoslezsko.cz


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.7.2015

Zpět na výpis