Ohlédnutí za letošním ročníkem Rocktherapy

Charitativní festival pod názvem "Rocktherapy 2015 - hudbou na pomoc zrakově postiženým", se konal v sobotu 27. června v areálu letního kina v Orlové-Lutyni. Tvářemi projektu pro letošní ročník byly dámy Anna Kožinová, Elena Klieštiková a Dagmar Molnárová, které z rukou hlavní hvězdy večera, Blaze Bayleyho (ex Iron Maiden) převzaly symbolický šek ve výši 73 716 Kč.

 

V areálu letního kina v Orlové-Lutyni letos zahrály kapely jako např. Animal Rock, Abi Gail, Krleš, Dymytry, BU-FU, Seven, Hysteria, AHARD a hvězdou festivalu se stal zahraniční interpret Blaze Bayley. V rámci slavnostního zahájení festivalu vystoupil nevidomý zpěvák a multiinstrumentalista Marek Cabák z Havířova.

„Volili jsme již tradičně MISS Rocktherapy a během dne byl také k dispozici "BlackTent čili Stan potmě", kde si návštěvníci festivalu mohli vyzkoušet se škraboškou na očích vyhledat pomocí slepecké hole stůl se židlemi, posadit se a pomocí slepeckého identifikátoru hladiny nalít vodu do kelímku. Návštěvníci si také mohli zahrát stolní hru "Člověče nezlob se" potmě nebo se seznámit s Braillovým písmem prostřednictvím kalendářů, čítanek a map pro nevidomé. Bylo také možné podpořit Nadační fond Českého rozhlasu - Světluška zakoupením tykadel, placek a náramků. 

„Akce splnila svůj účel, podařilo se zorganizovat celoměstskou akci s charitativním zaměřením, která již má svou tradici. Přišla nás podpořit široká veřejnost nejen z Orlové, ale i z okolních měst a obcí,“ pochvalovala si ředitelka DKMO Izabela Kapiasová.

Akci, za podpory hlavních sponzorů Nadace OKD a města Orlová, pořádal Dům kultury města Orlové spolu s Ivanem Jekielkem.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.7.2015

Zpět na výpis