ROCKTHERAPY se blíží

Letošní charitativní festival „Rocktherapy 2015 – hudbou na pomoc zrakově postiženým“ se blíží. Uskuteční se v sobotu 27. června v areálu letního kina v Orlové-Lutyni.

Při pořádání loňského ročníku předali organizátoři festivalu tvářím projektu, tedy pacientům s onemocněním diabetes mellitus, částku ve výši 90 048 Kč, což byla rekordní částka. Letošními tvářemi festivalu jsou opět tři osobnosti, a to Anna Kožinová, Elena Klieštiková a Dagmar Molnárová. 

Pro návštěvníky festivalu je připraven pestrý a bohatý program. Poprvé na festival zavítá zahraniční interpret. Hlavní hvězdou večera bude Blaze Bayley (ex Iron Maiden) a v areálu letního kina v Orlové-Lutyni zahrají kapely jako např. Animal Rock, Abi Gail, Krleš, Dymytry, BU-FU, Seven, Hasteria, AHARD a na závěr Blaze Bayley. V rámci slavnostního zahájení festivalu vystoupí nevidomý zpěvák a multiinstrumentalista Marek Cabák z Havířova.

Během dne bude k dispozici "BlackTent/ Stan potmě", kde si mohou návštěvníci vyzkoušet konzumovat pivo a klobásku se škraboškou na očích v zatemněném stanu. Účast na akci přislíbil i Nadační fond českého rozhlasu - Světluška.

Symbolické vstupné ve výši 50 Kč poputuje na veřejnou sbírku, která bude rozdělena rovným dílem mezi tváře festivalu, a ty si tak budou moci zakoupit zdravotnické potřeby či vycestovat do zahraničí.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.6.2015

Zpět na výpis