SMO získalo dotaci ve výši 7 mil. korun

Dotaci ve výši 7 mil. korun na systém řešení bioodpadu v Orlové získala v minulých dnech SMO, městská akciová společnost. 

 

„Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlásilo v rámci Operačního programu životní prostředí 64. výzvu k podání žádosti na získání dotace. V rámci této výzvy byla otevřena také prioritní osa 4.1 – Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží. SMO, městská akciová společnost Orlová, se rozhodla podat žádost o získání dotace právě v této prioritní ose a zpracovala projekt na akci „Systém řešení bioodpadu v Orlové“,“ podotkla Ing. Radka Piechaczková z SMO.

 

Jak jsme se dozvěděli, tento projekt řeší zavedení systému svozu bioodpadu z rodinné zástavby prostřednictvím speciálních nádob o objemu 240 litrů. Součástí tohoto řešení je i pořízení nákladního vozidla se speciální nástavbou pro svoz bioodpadu.

 

„Finanční objem tohoto projektu je vyjádřen částkou ve výši 6,98 mil. Kč bez DPH. Dotace se týká 79,57 % z celkového objemu. Jedná se o historicky první žádost o dotaci v oblasti odpadového hospodářství, kterou SMO, městská akciová společnost podala a zároveň s ní uspěla,“ uvedl ředitel společnosti Ing. Jaroslav Vaněk.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.6.2015

Zpět na výpis