VELIKONOCE V LDN

Netradiční dopoledne za nemocniční zdí prožili v týdnu před velikonočními svátky pacienti orlovské LDN. Postaral se o to kolektiv rehabilitace LDN. „Máme tady pacienty, jimž jejich zdravotní stav neumožňuje prožít svátky doma, a tak jsme se jim je snažili zpříjemnit v prostředí nemocnice,“ vysvětlila Marie Nadkanská.

Do velikonočně vyzdobených prostor ergoterapie tentokrát zavítali ti nejmenší a vlastně i nejroztomilejší. Vystoupení dětí z Mateřské školy na ulici Okružní v Orlové-Lutyni bylo kouzelné a na tváři přítomných seniorů vyloudilo nejen úsměv, ale v mnoha případech i slzy dojetí.   

„Bylo to překrásné vystoupení. Ty děti jsou naprosto úžasné a silně mi připomněly i moje vnoučátka,“ podotkla šestapadesátiletá Anna Tarandová, která leží na LDN od začátku března. Slzičky dojetí zkrápěly tvář i šestasedmdesátileté Liduše Čopíkové. „Není nic krásnějšího, než šťastné a veselé děti. Svá vnoučata jsem už dlouho neviděla, před časem se mi narodila dokonce pravnučka. Moc se na ni těším,“ usmívala se dojatě paní Liduše.

Pacienti si společně s dětmi zazpívali a na závěr od nich dostali i vlastnoručně vyrobená přáníčka. Personál pro ně zase připravil doma upečené koláčky a pagáčiky. Tradici velikonočních a vánočních akcí na oddělení zavedla Marie Nadkanská, pro níž to tentokrát bylo jakýmsi rozloučením. „V červnu odcházím do důchodu. Bylo mi tady v kolektivu spolupracovníků moc dobře. Děvčata jsou naprosto skvělá, vstřícná a ochotná udělat pro pacienty maximum. Všem moc děkuji a držím palce,“ usmívala se paní Marie. I my jí děkujeme a věříme, že v nastolené tradici najde své pokračovatele.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.4.2015

Zpět na výpis