Policie ocenila územáře Kobylanského a kriminalistu Holeše

V pátek byli v Městském domě kultury v Karviné oceněni ti nejlepší policisté z regionu. Nechyběli mezi nimi ani zástupci Orlové.

Nprap. Karel KOBYLANSKÝ pracuje na Obvodní oddělení Orlová, a to od prosince 1997.  Jako každý policista svou kariéru začal „na ulici“. Pílí a houževnatostí se přes „územáře“ vypracoval na pozici zpracovatele.
„Svým nekompromisním postojem si vysloužil respekt občanů i kolegů. Veškeré své zkušenosti se snaží předávat svým mladším spolupracovníkům. Přispěl k odhalení celé řady pachatelů, čímž se značně podílel na potírání a objasnění kriminality v orlovském obvodu. V současné době napomáhá k řešení těch nejsložitějších případů,“ vysvětluje policejní mluvčí Zlatuše Viačková.
Téměř veškerý svůj volný čas tráví Karel Kobylanský aktivně, nejlépe sportem. „Díky mému sportovnímu nadšení jsem si vyplnil jeden ze svých životních snů. Studoval jsem na Fakultě tělesné výchovy a sportu Masarykovy univerzity v Brně. Absolvované studium mi umožnilo seznámit se se spoustou odvětví sportů, které jsem nikdy předtím nevyzkoušel. I nadále však je mou velkou vášní volejbal, kterému se aktivně věnuji snad celý život,“ přiznává policista.

K jeho zálibám patří také cestování, zatím po českých luzích a hájích, avšak velkým cílem je navštívit některou ze zemí za severním polárním kruhem.


Druhým oceněným policistou z Orlové byl poručík Martin HOLEŠ z oddělení Služby kriminální policie a vyšetřování Orlová.

Ve služebním poměru je od ledna roku 2001. Původně byl zařazen na obvodním oddělení Orlová, kde po absolvování základní odborné přípravy pracoval postupně  jako hlídkař, územář i jako zpracovatel. „Pro velmi dobré výsledky zpracovaných trestních spisů nastoupil v létě 2007 po úspěšném výběrovém řízení na pozici „vyšetřovatele“ na 2. oddělení obecné kriminality, kde působí dodnes. Pro svou preciznost a nasazení je pověřen zejména vyšetřováním závažné sériové majetkové kriminality, kde rovněž dosahuje výborných výsledků,“ podotýká policejní mluvčí.

Martin Holeš je ženatý a je pyšným otcem tříletého syna Vítka. Táta ho postupnými krůčky vede a seznamuje se svou velikou životní láskou – fotbalovým míčem. Ve volných chvílích hraje fotbal, dnes už jen rekreačně. Má blízko i k sálové kopané, a stejně dobře vládne i florbalovou hokejkou.  „Další mojí velkou láskou je turistika, včetně té vysokohorské. Pro své kolegy pravidelně již několik let plánuji a organizuji zajímavé letní několikadenní turistické výpravy do Vysokých Tater a Roháčů,“ přiznává Martin Holeš.

Slavnostního aktu se zúčastnil i starosta města Ing. Tomáš Kuča, který policistům poděkoval za všechno, co dělají pro bezpečnost v našem městě, a předal jim dárky.


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.3.2015

Zpět na výpis