Novým starostou Orlové se stal Ing. Tomáš Kuča, místostarostkami Mgr. Renata Potyšová a Ing. Petra Jenčmionková

Na dnešním ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Orlové byl zvolen novým starostou čtyřiačtyřicetiletý Ing. Tomáš KUČA z ČSSD. Do křesla první místostarostky usedla Mgr. Bc. Renata Potyšová a druhou místostarostkou se stala teprve třicetiletá Ing. Petra Jenčmionková, obě z ANO 2011.

 

Zastupitelé zvolili i devítičlennou radu města ve složení:

ČSSD: Ing. Tomáš Kuča, Bc. Martin Klčo, Mgr. Roman Galia a Mgr. Kamil Paloncy.

ANO 2011: Mgr. Renata Potyšová, Ing. Petra Jenčmionková, Ing. Petr Hrdina a Ing. Stanislav Kasaj.

KDU-ČSL a KONS: Mgr. Vladislav Szkandera.

 

Předsedkyní Finančního výboru Zastupitelstva města Orlové se stala Ing. Marcela Ryšková (ANO 2011), předsedou Kontrolního výboru Mgr. Miroslav Chlubna (Nezávislí) a předsedkyní Výboru pro národnostní menšiny Mgr. Renata Potyšová (ANO 2011). Současně zastupitelé potvrdili zřízení osadních výborů v okrajových částech města, a to Osadního výboru Výhoda, v jehož čele stojí Svatopluk Guziur a Osadního výboru Zimný důl-Lazy v čele s Dušanem Otaševičem.

 

Součástí programu ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Orlové byl i bod o stanovení výše odměn neuvolněným členům zastupitelstva. Náleží jim měsíční odměna ve výši 870 Kč a za výkon funkce rady města částka ve výši 2 550 Kč. Tady si zastupitelé odhlasovali, že v případě souběhu výkonu několika funkcí bude mít neuvolněný člen zastupitelstva měsíční odměnu podle funkce, za kterou se poskytuje nejvyšší odměna. Ročně by tak městu mohli ušetřit desetitisíce korun.

První řádné zasedání Zastupitelstva města Orlové se uskuteční 10. prosince.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.11.2014

Zpět na výpis