Rekonstrukce mostů je v plném proudu

Řidiči, projíždějící Orlovou, musí od 2. června počítat s dopravními komplikacemi. Toho dne totiž byla zahájena rekonstrukce mostu ev. č. 4747-2 přes báňskou vlečku na silnici III/4747. Ulice Slezská v Orlové proto bude až do září v úseku od křižovatky s ulicí Nádražní po křižovatku s Těšínskou ulicí uzavřena. Doprava bude vedena po objízdné trase.

Jde o stavbu v rámci projektu „Silnice 2013 I. etapa“ financovanou z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko. Investorem je Moravskoslezský kraj.

„Cestujícím se za komplikace omlouváme. Most ale opravit musíme, a přitom zařídit vše tak, aby stavbaři měli dobré podmínky pro svou práci a nikdo nebyl ohrožen na zdraví. Věřím, že to veřejnost pochopí,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu Daniel Havlík.

Upřesnil, že rekonstrukce mostu s náklady ve výši zhruba 20 milionů korun spočívá v sanaci jeho spodní stavby (opěr a křídel mostu) a úložných prahů, výměně ložisek mostu a nefunkčních dilatačních závěrů. Po dokončení bude mít most také novou betonovou desku, novou izolaci nosné konstrukce, nové římsy, zábradlí a chodníky. Nová bude i vozovka na mostě a v navazujících úsecích.

Doprava je vedena po objízdné trase přes Orlovou-Město po ulicích Ostravské, Petra Cingra a Nádražní. Z této objízdné trasy zajíždí po Těšínské ulici kolem bývalého Dolu Žofie ke křižovatce u Horníka a zpět autobusová doprava zajišťující dopravní obslužnost lokality Horník. Autobusová zastávka Orlová, Poruba, restaurace Horník pro směr Ostrava a Havířov je přemístěna na Těšínskou ulici do blízkosti okružní křižovatky U Horníka. Autobusové linky ve směru na Rychvald zastavují na zastávce Poruba, kulturní dům.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.7.2014

Zpět na výpis