Změny v MHD Orlová od 1. července

 

Rada města Orlová schválila změnu Tarifních a přepravních podmínek platných v obvodu integrovaného dopravního systému (IDS) - MHD Orlová s účinností od 1. července. Cílem změn je zvýšit zájem občanů o cestování veřejnou dopravou na území města.

 

Od 1. července dojde k rozšíření obvodu IDS na příměstských linkách zařazených do IDS Orlová, a to na lince 870551 Orlová-Petřvald-Ostrava a na lince 870558 Orlová-Petřvald-Bohumín na hraniční zastávku Petřvald, Březiny. Tento pozitivní krok přispěje občanům Orlové ke zkvalitnění a zlevnění cesty do Ostravy a Havířova. V Petřvaldě, Březiny je možno využít přestupu na MHD Havířov č. 403 do Havířova anebo na linku DPO č. 30 do Ostravy a tím umožnit levnější cestování a dopravu za prací a do škol.

 

V důsledku změn dopravní obslužnosti Rychvaldu (projekt Koordinátoru ODIS s.r.o.) je potřeba změnit hraniční zastávku u linky 870553 Orlová-Rychvald-Ostrava, která je také zařazena v IDS Orlová. Tato linka původně jezdila do ZOO Ostrava (hraniční zastávka Rychvald, Mlékárenská) a od 15. června pojede na ÚAN Ostrava a hraniční zastávka bude Rychvald, zámek.

 

Druhou změnou je zavedení nových tarifů. Současný tarif zůstane zachován a navíc bude  zavedena roční jízdenka občanská za cenu 1 000 Kč (při přepočtu cca 3 Kč/den), roční jízdenka pro starobní a plně invalidní důchodce do 65 let za 500 Kč a pro studenty a žáky pěti měsíční jízdenka (září-leden, únor-červen) za 250 Kč.

 

Odbor dopravy

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.6.2014

Zpět na výpis