Rekonstrukce mostu ev.č. 4747-2 na ul. Slezská

V pondělí dne 2.6.2014 bude zahájena stavba - rekonstrukce mostu ev.č. 4747-2 přes báňskou vlečku na silnici III/4747, ul.Slezská v Orlové.

Stavba spočívá v sanaci spodní stavby mostu (opěr a křídel mostu), dále v sanaci úložných prahů, výměně ložisek mostu a nefunkčních dilatačních závěrů, zřízení nové betonové desky, zřízení nové izolace nosné konstrukce, zřízení nových říms a zábradlí, chodníků a vozovky na mostě a v navazujících úsecích.

Zhotovitelem stavby je sdružení „Silnice 2013-I.et. E+I+D zastoupené stavebními firmami EUROVIA CS, a.s., IMOS Brno, a.s. a D.I.S., spol. s r.o., investorem Moravskoslezský kraj. Práce budou probíhat po celou dobu stavby za úplné uzavírky úseku části  sil.III/4747, ul.Slezská, a to od křižovatky s ul.Nádražní po křižovatku s ul.Těšínská.

Doprava bude vedena po objízdné trase přes Orlovou - Město po ul.Ostravská, ul.Petra Cingra a ul.Nádražní. Z této objízdné trasy bude závlekem po ul.Těšínská kolem bývalého Dolu Žofie ke křižovatce u Horníka a zpět vedena autobusová doprava zajišťující dopravní obslužnost lokality Horník.

Autobusová zastávka Orlová, Poruba, rest. Horník pro směr Ostrava a Havířov bude přemístěna na ul.Těšínskou do blízkosti okružní křižovatky U Horníka. Autobusové linky ve směru na Rychvald budou zastavovat na zastávce Poruba, kulturní dům.  

Realizace stavby bude probíhat dle harmonogramu prací do 21.9.2014. V době realizace stavby mostu bude od 1.7. do 31.8. provedena také celková rekonstrukce silnice III/4747 od nemocnice až po rest.Horník, kde zhotovitelem stavby je opět sdružení „Silnice 2013-I.et. E+I+D, investorem rovněž Moravskoslezský kraj.  O této rekonstrukci Masarykovy třídy a ul. Slezské a s tím souvisejících významných dopravně organizačních opatřeních budeme v nejbližší době podrobně informovat. Vyzýváme občany ke sledování tisku a webových stránek města (www.orlova.cz) k důslednému dodržování souvisejících dopravních pokynů.


Odbor dopravy


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.5.2014

Zpět na výpis