Anketa k budoucí podobě údolí Zimovůdky

 

Město Orlová se již delší dobu zabývá revitalizací údolí Zimovůdky a vytvoření rekreačního propojení zámeckého parku v Orlové - Městě s lesoparkem v Orlové - Lutyni.
Ke spolupráci jsme si prostřednictvím partnerského města Illnau - Effretikon přizvali studenty architektury z Zürecher Hochschule für angewandte Wissenschaften v Zürichu, od kterých jsme očekávali neotřelé nápady a nezaujatý pohled "zvenčí".
Studenti jako materiál k diskusi vytvořili čtyři rozdílné verze s různým zaměřením budoucího využití a uspořádání řešeného území. Na základě výsledků projednání svých návrhů s co nejširší veřejnosti v Orlové pak vytvoří výslednou variantu možného řešení. Ta může být, a zřejmě i bude, jakýmsi průnikem v tuto chvíli prezentovaných návrhů.
Po výstavě, na které se občané města mohli s návrhy seznámit v Domě kultury města Orlové, Vám nyní dáváme zjednodušené návrhy k dispozici i na internetových stránkách města. Zároveň Vás chceme požádat o vyplnění krátké ankety (viz. odkaz níže), prostřednictvím které můžete vyjádřit svůj názor na budoucí podobu údolí Zimovůdky. Jednotlivé navržené varianty jsou k nahlédnutí v příloze tohoto článku. Jsme si vědomi rozsahu materiálu, ale jeho zestručněním bychom odstranili detaily, které jsou pro celkové řešení podstatné.
Děkujeme Vám za čas, který této problematice věnujete a věříme, že výsledná podoba území rozšiřující možnosti krátkodobé rekreace bude díky tomu přínosem pro většinu obyvatel města.

Hlasovat v anketě můžete zde ZDE



Připojené dokumenty:

Scénář 1 - Kultura a zemědělství PDF [40.9MB]
Scénář 2 - Fun and action PDF [36.1MB]
Scénář 3 - Vzdělávání a pozorování přírody PDF [32.4MB]
Scénář 4 - Hra a sport PDF [40.5MB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 20.11.2013

Zpět na výpis