Hanka a Martin nominováni na MČR juniorů

 

Posledním pohárovým závodem před uzavřením Českého poháru v juniorských kategoriích byl závod v Uherském Brodu.

Náš krasobruslař Martin Krhovják se závodu nezúčastnil kvůli problému s bruslí, ale jeho start na únorovém mistrovství je jasný. V Českém poháru si vyjel 3. místo a kritéria splnil. Hanka Kubošová si v Uherském Brodu vedla velmi dobře. Zajela v krátkém programu i ve volné jízdě svůj osobní bodový rekord a 12. místem si pojistila start na MČR juniorů. V Českém poháru se umístila na 23. příčce. Oběma juniorům přejeme úspěšný start na únorovém MČR, které se bude konat v Příbrami.

 Další závodnice zatím bojují o postup na březnové MČR žactva, mladšího žactva a nejmladšího žactva. Lucii Urbánkové závod v Uherském Brodě úplně nevyšel, skončila na 19. místě. V mladších žačkách se Petře Kúdelové dařilo. Vyjela si svůj bodový rekord a obsadila 11. místo.

V nejmladších žačkách máme hned tři závodnice, které by mohly postoupit na MČR. Kateřina Hanusková se umístila na 5. příčce a víceméně má start na MČR jistý. Alexandra Vágnerová byla devatenáctá a o postup musí ještě zabojovat. Stejně tak i Sabina Večeřová, které závod v Brodu úplně nevyšel, umístila se na 20. příčce.

Všechny závodnice mají ještě před uzávěrkou poháru možnost získat body na čtyřech pohárových závodech. Všem přejeme hodně štěstí!

 V Brodu se zúčastnily soutěže i závodnice, které zatím o postup na MČR nebojují, ale dělají nám svými výsledky obrovskou radost. V kategorii mladší žačky B s přehledem zvítězila Markéta Sobotíková. V nováčcích se na 8. příčce umístila Daniela Andlová.


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.2.2013

Zpět na výpis