PhDr. Jan Svoboda v Orlové na MŠ K. Dvořáčka

 

Dne 19. 1. 2023 poctil i přes svůj nabitý program naši MŠ svou návštěvou PhDr. Jan Svoboda, uznávaný psycholog, akreditovaný lektor pro Českou a Slovenskou republiku, vysokoškolský pedagog, kouč a supervizor mateřských škol.


Mateřská škola uspořádala v rámci Operačního programu Jan Amos Komenský 2022 – 2024 seminář s pedagogy a komunitní setkání s našimi rodiči v podvečerních hodinách.


Paní učitelky se dověděly mnoho užitečných informací ohledně práce s dětmi, reagování na vznětlivé nálady dětí nebo taky hyperaktivitu dětí. Lektor probral s pedagogy stavbu dětského světa a vnější a vnitřní vjemy dítěte. Po teoretické části následovalo probírání jednotlivých problematických dětí ve třídách, kde pan psycholog byl schopen na základě fotografie a popisu chování dítěte poradit jednotlivým pedagogům některé nové metody při práci s dítětem a doporučil i o čem jednat s jednotlivými rodiči.


Beseda s rodiči měla zejména tyto podtémata „O čem je rodičovská láska“, „Jsme opravdu rodiče nebo jen ploditelé lidského druhu“, „Jaký odkaz zanecháváme ve svých dětech“. O besedu byl mezi rodiči velký zájem, rodiče se nejčastěji ptaly na problémy s odmítáním školkové stravy, agresi, odmítání chodit do školky nebo také na dětský vzdor. Všichni zúčastnění si z besedy odnesli mnoho užitečných informací.

Za pedagogický sbor: H. Borošová


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.1.2023

Zpět na výpis