„Buďme kamarádi“ a hrajme si spolu v ZŠ Jarní 400

Náš projekt „Buďme kamarádi“ se tentokrát odvíjel ve třídách formou společenských her. Z poskytnuté účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje na podporu aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování dětí a mládeže jsme nakoupili společenské hry.

Hra je přirozenou součástí našeho života stejně jako práce a škola nebo jiné naše každodenní aktivity. To hlavní, co by nám hry měly přinášet, je zábava a pobavení. Dětem hry neuvěřitelně rozšiřují schopnosti (paměť, logické myšlení, zlepšení komunikačních dovedností, koncentraci) Učí je nejen vyhrávat či prohrávat, ale postupně v nich pěstují i důležité postoje pro budoucí život – reakce na úspěch, neúspěch, kontrolu vlastních pocitů před ostatními i vůli. Dětské hry a soutěže pěstují i zdravé sebevědomí a hodnocení vlastních schopností a dovedností.

Děti se sešly u stolu s dalšími spolužáky, kamarády. Hra je spojila bez ohledu na věk, pohlaví nebo zájmy, napomohla vzájemnému pochopení a úctě. Věříme, že hra rozvinula kamarádské vztahy mezi dětmi a tím splnila náš záměr.

 

Mgr. Marie Šnokhousová

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.12.2022

Zpět na výpis