Na ZŠ Mládí Startujeme s vizí Města

V letošním školním roce si Školní poradenské pracoviště na začátek školního roku připravilo pro třídní kolektivy další ročník projektu Startujeme bezpečně, který má pomoci žákům s návratem do školy a adaptací na svou třídu a učitele. Pro školní rok 2022/2023 jsme vybrali téma programu: Hrajeme si na město. Chceme už od začátku školního roku myslet na to, že v roce 2023 bude slavit Orlová 800 let od založení, přesněji od první zmínky o ní. 

Téma se prolíná myšlením a zároveň i celoškolní výzdobou ve třídách, kde budou vyvěšeny třídní erby, motta nebo i zajímavé fotografie.

Třídní učitel se snaží vytvořit pro žáky bezpečné prostředí a přívětivou atmosféru pomocí her a aktivit s důrazem na psychosociální pohodu. Žáci byli seznámeni s organizací výuky, režimem ve škole (školním řádem) i možností výběru zájmových aktivit v Orlové na burze volnočasových aktivit.

Malé změny žáci druhého stupně zaznamenají v jejich školních zápisnících, které používají celý školní rok k zapisování úkolů, akcí a sebehodnocení. Vytvoří si chartu třídy, která vychází z jejich aktuálních potřeb. Volí si třídní samosprávu, která je součástí školní žákovské samosprávy a kde je novou rolí od letošního roku: třídní mediální zpravodaj. 

Školní žákovská samospráva pak bude mít letos důležitý úkol, vymyslet pro školu zajímavou akci, kde společně oslavíme 800 let Orlové.

Děkujeme třídním učitelům za pečlivou přípravu a organizaci začátku školního roku 2022/2023. Věříme, že první dny strávené společně opět upevní vzájemné vztahy mezi žáky i kolegy  a motivují  k dalšímu učení a spolupráci.

Za školní poradenské pracoviště 

Mgr. Lenka Pastirčáková - školní metodička prevence 

Mgr. Lucie Walová – výchovná poradkyně 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.9.2022

Zpět na výpis