ZŠ Ke Studánce 1050 - Úspěch žáků 5.A v soutěži „Evropa ve škole“

V tomto školním roce vyhlásilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Národní pedagogický institut již 31. ročník výtvarné a literární soutěže s názvem Evropa ve škole. Krajské kolo pořádalo ostravské Středisko volného času Korunka. Hlavním mottem tohoto ročníku byla Udržitelnost života v Evropě. Soutěž byla rozdělena do 4 tematických okruhů.

 

Žáci 5.A si v literární části zvolili téma Den na farmě. Jejich úkolem bylo zamyslet se a popsat, jak by měla vypadat jejich farma snů, aby tam byli lidé, zvířata a rostliny šťastní.

 

Dobrovolný slohový úkol nakonec napsalo sedm žáků. Jejich literární tvoření bylo velmi hezké a čtivé. Do soutěže jsem vybrala dvě práce. Eva Strmisková napsala text s názvem Má fantasy mini farma a Simona Válková použila název Moje vysněná farma. Pak už nezbylo než čekat na vyhodnocení soutěže a vyhlášení výsledků.

 

Dne 20. dubna SVČ Korunka na svých webových stránkách zveřejnilo výsledky. A my jsme se dozvěděli, že se Simona Válková ve své kategorii umístila na krásném 3. místě.

 

Simčo, gratulujeme!

 

 Mgr. Andrea Holaňová


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.4.2022

Zpět na výpis