ZŠ Jarní na ABILYMPIÁDĚ

Naše škola dostala pozvání na 8. ročník karvinské ABILYMPIÁDY k 100. výročí otevření školy Komenského v Karviné pro děti a mládež se zdravotním postižením. Neváhali jsme a přihlásili 6 žáků naší školy. Datum konání 12.4.2022 se přiblížil a všichni už se těšili do Karviné. Po milém přivítání se děti přesunuly do tělocvičny. Krásná výzdoba, připravené pracovní stoly, pohoštění, personál, který dětem u stolů pomáhal s tvořením, doprovodné akce pro zábavu - to vše na nás čekalo a dýchalo příjemnou atmosférou. Děti soutěžily ve zručnosti a pracovních dovednostech v těchto disciplínách:

aranžování květin

mechanická montáž

hrátky s drátky

pletení velikonoční pomlázky

studená kuchyně

malované kamínky

práce se dřevem.

Hodnotila se zručnost, samostatnost, estetická úroveň, kreativita, fantazie.

V doprovodných akcích si mohly děti vyzkoušet skládání origami, výrobu sypaných svíček, navlékání bonbonů na špejli v candy baru, vyfotit se s kloboukem nebo maskou, nalepit si na ruku "tetování" , namalovat na obličej třeba duhu nebo motýla.

Dopoledne uteklo jak voda a bylo tu vyhlášení vítězů. Naši žáci si vedli velmi dobře. Žák VII.A získal 1. místo za práci se dřevem a 3. místo za malování kamínků, žákyně IX.B získala 2. místo za aranžování květin. Blahopřejeme a věříme, že v dalším ročníku budeme stejně úspěšní.

Škole Komenského v Karviné velmi děkujeme za pozvání a těšíme se zase za rok nashledanou.

 

Mgr. Marie Šnokhousová


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.4.2022

Zpět na výpis