Přes noc ve školce

Mateřská škola je prostředí, které dítě zná, a i když pro něj není přímo domovem, zároveň pro něj není úplně cizí. Rozhodně by se v něm mělo cítit bezpečně. Nakolik je tento předpoklad pravdivý, lze prakticky vyzkoušet nočním spaním ve školce. A právě takovouto zkoušku odvahy podstoupili předškoláci z MŠ Husova v Orlové Městě.  

Sedm statečných opustilo bezpečí svého pokojíku a sebevědomě se vydalo přenocovat do své třídy na lehátkách, které jinak dobře znají z pravidelného spaní po obědě. V domluvený čas se parta nocležníků sešla a začala jejich noční mise.

Nejprve si všechny děti vyzkoušely zdravé sezení a protáhly své tělo na gymnastickém míči. Některé děti na tomto míči seděly poprvé a legrace nebrala konce. Poté s nadcházejícím večerem se děti cestou vytyčenou pomocí fáborků dostaly do blízkého parku, kde plnily zadané soutěže zaměřené na poznávání přírody.

Baterka, která byla povinnou výbavou, se záhy v potemnělém parku stala nepostradatelnou. Dobrodružná cesta je zavedla zpátky do školky, kde na ně čekala večeře v podobě nepříliš zdravých, ale dětmi milovaných párků, které v nich mizely doslova před očima.

Po večeři nastal čas na společné hry. Člověče, nezlob se! Určené pro hru na zemi, pomocí něhož si hráči zdárně procvičili číselnou řadu a postřehovou hru Tik tak bum!, jejímž hlavním úkolem bylo popsat ve stanoveném limitu co nejpřesněji obrázek.

Tak jako doma patří k večernímu rituálu čištění zoubků, nemohlo tomu být jinak ani ve školce. A tak všichni alou do umývárny a za doprovodu básničky si děti vyčistily ty svoje perličky. Pyžamka a přichystaná lehátka už očekávala své nocležníky.

Děti si vyzkoušely svítivost baterek při osvětlování místnosti a následném povídání na dobrou noc. Pohádka před spaním všechny děti proměnila ve spící trpaslíky, kteří se probudili až ráno do nového dne. Po ranní hygieně si všichni pochutnali na koláčku a ovoci.

Za svou odvahu dostal každý odměnu v podobě diplomu a balíčku s překvapením a během chvilky si své odvážlivce odvezli domů jejich rodiče.

Věřím, že zážitky z nocování v mateřské škole budou nezapomenutelné.

Bc. Naděžda Chorzempová
MŠ Husova, Orlová-Město


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.4.2022

Zpět na výpis