Společné velikonoční tvoření základní a mateřské školy

Zápisy do základních škol se nám blíží a předškolní děti se pomalu budou připravovat na novou roli školáka. 

Jak vlastně takový školák vypadá? Jak je velký a co všechno umí? Takové a podobné otázky se předškolním dětem čím dál častěji prohánějí v jejich hlavičkách. Jedinečnou příležitost pro nalezení odpovědí nyní měly děti z MŠ Husova v Orlové Městě, kde uvítaly vzácnou návštěvu - žáky III.A ze ZŠ Školní v Orlové Lutyni.

Uvítání velkých žáků proběhlo přednesem básničky s rýmem třetí třída - hodní žáci. Že básnička nelže, potvrdila paní učitelka Gabriela ze ZŠ a hned poté se o tom všichni přesvědčili při společném velikonočním tvoření.

Velcí školáci se rozdělili na dvě skupiny a pomáhali svým mladším kamarádům. Jedna skupinka vytvářela masku zajíčka, druhá tvořila košíčky na kraslice, které si třeťáci předem připravili ve škole a přinesli je do mateřské školy jako dáreček. Děti z mateřské školy měly připravené barevné záložky, které jsou nepostradatelnou školní pomůckou.

To, že se vzájemná výměna dárečků všem líbila, bylo vidět z rozzářených úsměvů. Po společném a opravdu vydařeném tvoření byl prostor na svačinku a vzájemné povídání. Když si děti doplnily síly, vrhly se na zdolávání nástrah překážkové dráhy. Protože nám počasí přálo, nastal čas na společné hraní na zahradě. Někteří kluci hráli fotbal, část děvčat obsadila domeček, jiní  se prolézali na prolézačkách.

Dopoledne uteklo jako voda v potoce a před obědem se milá návštěva vydala zpět do své školy. Předškoláci si mohli udělat představu o školácích a naopak školáci si zavzpomínali, jak prima to bylo kdysi ve školce. A podle reakcí dětí byla návštěva oboustranně velice příjemná.

Budeme se těšit na další setkání. 

Bc. Naděžda Chorzempová
MŠ Husova, Orlová-Město


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.4.2022

Zpět na výpis