ZŠ Mládí na okresním kole OVOV zazářila

 

V pátek 25.3 byli žáci ze Základní školy Mládí vysláni reprezentovat svoji školu ve sportovní soutěži Odznak všestrannosti. Do této postupové soutěže se naše škola zapojuje již řadu let a také již řadu let sklízí úspěchy. Tento rok tomu není jinak. Vydali jsme se s nominovanými žáky soutěžit na okresní kolo do Havířova.

Soutěžili jsme zde s družstvem a i jako jednotlivci. Z 8 škol se celkem zúčastnilo 93 chlapců a 62 dívek. Soutěž byla uspořádána do kategorií dle ročníku narození. Již z počátku celé akce bylo vidět, že soutěž nebude nijak jednoduchá a konkurence ostatních žáků byla také znát. Nicméně to naše reprezentanty nijak neodradilo a neovlivnilo, ba naopak, ještě více motivovalo k lepším výkonům.

V okresním kole se soutěžilo v 5 disciplínách - trojskok, hod medicinbalem, kliky, skok přes švihadlo a dribling. Všechny disciplíny naši žáci poctivě trénovali s učitelkami tělesné výchovy v hodinách a také v pohybovém kroužku. Veškeré jejich úsilí a dřina se jim velmi osvědčila a žákům přinesla sklizeň medailí snad v každé z kategorií. Taktéž jim zajistila postup do krajského kola.

Z osmi škol, které soutěžily za družstva, jsme porazili všechny a v této kategorii zvítězili.

Dále jsme také medaile přivezli v kategorii chlapců:

ročník 2008 - 2. místo Jan Horváth, 3. místo Matyáš Bugel,

ročník 2009 - 2. místo Hynek Rašo, 3. místo Sebastian Pipek

ročník 2011 - 1. místo Jiří Hašek, 3. místo Václav Koch.

i v  kategorii dívek:

ročník 2007 - 2. místo Aneta Skýbská,

ročník 2008 - 1. místo Alžběta Kriščáková,

ročník 2010 - 3. místo Viktorie Štáblová.

Všem soutěžícím žákům patří obrovská gratulace a neskutečná chvála. I přes nepříznivé podmínky, kdy byl díky Covid - 19 provoz tělesné výchovy úplně z výuky vyřazen a pohybová aktivita všech děti v republice výrazně poklesla, naši žáci znovu dokázali, že je pohyb baví a obhájili svoji úroveň.

Za ZŠ Mládí

Mgr. Gabriela Poláchová

učitelka tělesné výchovy


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.3.2022

Zpět na výpis