Informace ke vzdělávání UKRAJINSKÝCH DĚTÍ v Orlové

V Orlové se sešli ředitelé ZŠ, aby se připravili na požadavky ukrajinských rodin, kteří chtějí přihlásit děti do mateřských nebo základních škol ve městě Orlová.

MŠMT doporučuje následující – nástup do školy je vhodný až ve chvíli, kdy je vaše dítě na něj připraveno a nevnímá jej jako stresující událost. Není nutné na přijetí do školy spěchat, nejdříve je potřeba vyřešit trvalejší místo pobytu, materiální a finanční zabezpečení. Po dobu prvních tří měsíců pobytu na území ČR není potřeba nástup do školy zajistit, pokud ale vyhodnotíte, že je to pro dítě vhodné, máte na to samozřejmě právo. 

Pro ukrajinské rodiny je tato doba nesmírně složitá, proto jsme si vědomi, že nástup dětí do škol je na jejich rozhodnutí. V současné době evidujeme zájem o přihlášení do ZŠ pro 3 děti.

Dnes bylo mezi řediteli ZŠ dohodnuto, že děti mohou nastoupit od 1.4.2022 na ZŠ Školní 862 v Orlové-Lutyni, která bude ukrajinské děti přijímat. Tato škola je v rámci obce III schválená jako "škola pro vzdělávání cizinců" a je zaměřena na výuku cizích jazyků. Ředitelem školy je Mgr. Marek Tešnar. 

Kontakty:

www.zsskolní.org 

E-mail: sekretariat.skolni@zsskolni.org

Kancelář školy 596 511 938
603 348 279
Zástupkyně I. a II.stupeň 596 511 900

Pro přijetí je nutné vyplnit žádost, se kterou se můžete seznámit, najdete ji v příloze:

Žádost o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání / Заява про зарахування дитини до початкової школи

Společně zajistíme všechny podmínky k tomu, aby se adaptační skupiny otevřely. K těmto dětem bude zajištěný pedagog a tlumočník. Vzhledem k tomu, že nedokážeme zatím odhadnout jaký zájem o vzdělávání nastane, budeme situaci řešit operativně tak, abychom zajistili podmínky vzdělávání pro všechny zájemce. 

V případě dotazů je možno kontaktovat Ing. Pavlínu Kucharczykovou - vedoucí oddělení školství, kultury a sportu 

e-mail: pavlina.kucharczykova@muor.cz

telefon: 596 581 317 nebo 605 257 698



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [341.3KB] 16.3.2022

Datum zveřejnění/aktualizace: 16.3.2022

Zpět na výpis