MŠ Ke Studánce 1033 - Je libo alternativu?

Snažíme se našim dětem zprostředkovávat neustále nové poznatky a zkušenosti. Společně s dětmi se i my pedagogové rádi učíme novým věcem. Proto jsme se tentokrát s dětmi vydali do světa alternativního vzdělávání.

Hned v pondělí na děti čekala novinka v podobě tzv. dětské konference (dle Freineta). Děti si samy odhlasovaly z několika možností, které téma chtějí pro konkrétní den zvolit. V pondělí hlasování vyhrála polární zvířata, kdy děti pracovaly každý na svém zvířátku a následně jsme vytvořili kompletní obraz polární krajiny. V úterý zvítězila zvířátka z našich krajin v zimě, kde si děti na vlastní kůži vyzkoušely zimní spánek za poslechu relaxační hudby. Ve středu byl odhlasován život ptáčků v zimě, proto jsme se naučili ptačí tanec, zahráli si pohybovou hru Ptačí hnízda a také jsme zvládli vytvořit krásné ptačí budky, které můžete vidět i na školní zahradě. Ve čtvrtek byly vybrány stromy, kdy jsme poskládali obrázek stromu, nalepili jej na papír a vybarvili. Na pátek nám zůstalo zimní počasí podle předpovědi naší Janičky, cituji: „To počasí asi zůstane na pátek, protože ho nikdo nechce“. Poprali jsme se tedy i s nepříjemným zimním počasím v podobě pracovního listu pro rozvoj grafomotoriky.

Všechna témata měly děti pověšené na tabuli dle vzoru daltonské tabule úkolů. Tady také probíhalo hlasování, aby děti viděly témata i na obrázku před sebou. Po splnění úkolu si děti mohly “odškrtnout” svým razítkem jeho dokončení.

Zároveň bych chtěla poděkovat všem rodičům za skvělou spolupráci, ať už v podobě kostýmů polárních zvířat nebo krmení pro ptáčky do našich budek. Díky Vám jsme si s dětmi mohli aktivity učinit autentičtější a záživnější.

-          Třída Veverky, zpracovala: Bc. Natálie Jasná


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.1.2022

Zpět na výpis