Vánoce na MŠ K. Dvořáčka Orlová

 

I přesto, že nás pandemie zatím neopustila, zase tady po roce, budou krásné vánoce.

Dlouhou dobu všichni zdobili třídy i okna, až jsme se konečně dočkali a byl tu ten den, kdy se na obou budovách slavnostně zahájil vánoční čas.

Ve středu 1. 12. se děti  shromáždily na zahradě MŠ, kde si společně zazpívaly koledy, písně o zimě a taky přednesly několik básniček. Společným odpočítáváním od 10 do 1 se za velkého jásotu a potlesku rozsvítil krásně zdobený vánoční stromeček.

Každá třída si donesla jednu vánoční ozdobu, do které děti dopředu zašeptaly svá tajná přání  a pověsily ji na stromeček jako vzkaz pro Ježíška.

Dne 3. 12., jako každoročně, měly děti naší MŠ mikulášskou nadílku.

Od samého rána byly děti nervózní a jen poslouchaly, kdy uslyší řinčení řetězů a rámus, který příchod čerta provází. Aby se děti nevystrašily, čerta jsme na třídu nepustily a jen jsme balíčky, ve kterých děti měly sladkosti a ovoce, poschovávaly v prostorech herny a třídy a děti je musely hledat. Jako poděkování zazpívaly písničku, řekly básničku a musely slíbit, že budou celý rok hodné.

Děkujeme všem rodičům za pomoc při přípravě krásných masek čertů a andělů, kteří nám takto pomohli. Třídy, které byly bohužel v karanténě, měli mikulášskou nadílku dodatečně.

Těšíme se, že příští Vánoce si již jako tradičně zazpíváme venku se všemi rodiči.

 

Za pedagogický sbor J. Havlátová a P. Schmidtová

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.12.2021

Zpět na výpis